lunes, 26 de octubre de 2009

domingo, 25 de octubre de 2009

Classe de COED

L'última classe de COED va ser la del divendres. En primer lloc, La Lluïssa ens va llegir un poema de Míquel Martí i Pol, "els Paletes". I desprès vem estar veient un vídeo d'un debat. La final d'universitats, entre La Pommpeu Fabra i la Universitat de Barcelona. Va ser un vídeo interessant,ja que vem poder veure el métode que es segueix en la lliga de debats i que més o menys fàrem servir nosaltres en els nostres debats.

Reflexió:

El vídeo va ser molt interessant , pel fet que acabo d'esmentar, perquè ens vem poder fixar en les estràtegies i les tàctiques que es fan servir. També ens ve ser molt útil per veure el temps i la manera de portar el debat. Crec que alhora de fer la preparació del nostra debat i l'estructuració del nostre equip ens servirà molt aquest vñideo, per escollir els nosres oradors ( facilitat de paraula, bon to de veu, facilitat per ser escoltats,etc...) els nostres investigadors i el suplent.

Ampliació:

Vídeo d'un debat interessant a Xile , és interessant per veure la manera de parlar i la manera de gesticular. Així podrem veure idees interessants per extreure i aprofita en el nostre debat.

hotmail.com

Seminari ( entrevista personal)

L'altre dia vaig tindre l'entrevista amb la meva professora de seminari, Lluïssa Cirera. Durant un quart d'hora que durva l'entrevista vem estar parlant de diversos temes.Primer vem parlar sobre les pregunte del qüestionari que ens havia repartit i que havíem de omplir. Vem parlar del meu passsat a les escoles, és a dir, on havia cursat primària, ESO i Baxillerat. També vem parlar del motiu de la meva tria de la carera de magisteri,de les influències que havia tingut, etc... Finalment vem estar parlant de la nota de Llengua i de les possibilitats de la Universitat en classes d'anglés o català.

Reflexió:

Crec que aquestes entrevistes són interessants pel fet de que la nostra professora ens pugui conèixer més a fons. Perquè no és el mateix poder parlar amb un alumne en una classe de quinze persones que en una entrevista personal.

Seminari exposicions d'objectes personals

Ja hem passat tots pel tràngul de fer una exposició oral davant de tots els nostres companys. Aquesta exposició tractava de parlar de la història d'un objecte personal nostre queens portés records i que fos per nosaltres importan.L'exposició havia de durar uns tres minuts, alguns es van quedar curts altres es va passar, però l'important era el fet de parlar i compartir amb la resta de companys el valor d'aquet objecte. Totes les exposcicions van estar molt bé i ens van servir per conèixer una miqueta més els companys de seminari.

Reflexió:

Crec que aquesta activita ens ha servit molt per treure'ns la "por" de parlar en públic i obrir-nos més. D'aquesta manera serà menys difícil intervenir a classe quan parlem d'altres temes. Temes com els que tractarem amb les noticíes relacionades amb l'educació que hem de portar i exposar.

Ánalisi d'un anunci

Anunci del Turró

Aquest anunci porta sonant i sent emés per la televisió gairebé 20 anys. Comença setmanes abans perquè ens anem ficant en la pell del nadal. Ens porta la història tendre i dolça de la tornada a casa amb els familiars i ens ven una imatge que no sempre és així. És ben cert, que l'arribada del Nadal ens aporta felicitat perquè és una época on convivim més amb les persones properes i que ens desperta un sentiment de benestar. Aixó és el que ens volen vendre amb anuncis com aquest, però està clar que no per tothom és així, per moltes persones el Nadal no només no és una época de benestar i felicitat sinó que duplica les seves penes per no poder viure aquestes situacions. Persones sense familía, sensesostres, gent que fa poc que ha perdut una persona estimada, gent amb la familía molt lluny o malalta, etc... Sovint els anuncis ens venen mons irrealistes i societats utópiques, que no es corresponen per res amb la nostra societat. En especial aquest anunci s'inspira amb aquests valors per patrocinar els seus turrons i augmentar la seva venda en aquesta época.


.hotmail.com

Durant aquesta presentació vaig jugar amb diferents elements d'animació: desaparèixer i aparèixer, dissoldre, "barrido hacia la derecha ", "barrido hacia la izquierda", etc... Aquests elements van moltbé per captar l'atenció de les persones que vegin el power o que assiteixen a la presentació.
Alhora de penjar-ho el blog, he utilitzat al slideshare. L'únic problema que existeix amb aquest programa és que al blog no es poden veure les animacions realitzades amb el power point. Per poder veure-les al blog es pot utitlitzar un altre programa com: el slideboom.

domingo, 18 de octubre de 2009

Classe de COED

Aquest divendres ha sigut l'últim dia de classe de COED. Durant les dues hores de classe que tenim vem realitzar diverses activitats. En primer lloc, vem seguir agafant apunts sobre les caacterístiques del llenguatge oral i escrit. En la segona part de la classe, vem fer una activitat sobre les rondalles i llegendes.

Reflexió:

Amb aquesta classe ens ha quedat molt clar que el ús perfecte del llenguatge per un mestre és importantíssim, degut a que un mestr és el mirall pels seus alumnes. Ha de tindre no només una bona ortografia i un ric vocabulari, sinó també una bona caligrafia perquè s'entengui tot perfectament.
En aquesta classe, personalment, també vaig aprendre la diferència entre llegenda i rondalla. Una llegenda té algun element històric, mentre's que les rondalles son contes o històries basades més en elements fantàstics.

Ampliació:

I per ampliar una mica més aquest tema penjaré una rondalla, molt relacionada amb el nostre futur treball. La rondalla és de València, per tant està escrit en valencià.

UN BON MESTRE

En un poble hi havia un mestre molt espavilat. Esperava en l'escola la visita de l'Inspector d'ensenyança primària i estava molt interessat en quedar bé davant d'aquella autoritat docent per a que vera lo molt que enseyava i el considerara un bon professor.
En vistes a aixó, va preparar els examens dels chiquets.
El dia de l'inspecció se van ajuntar en l'escola acompanyant a l'inspector, l'Alcalde, els concejals, la Junta escolar, el Retor, el Metge, el Boticari , el Secretari de l'Ajuntament, el Comandant de la Guardia Civil i molts pares de família.
En presència de tots, - l'Inspector començà a preguntar als chiquets per a vore el seu grau de coneiximents, pero a fi de que els alumnes no s'assustaren, li va dir al mestre que ell mateix fera les preguntes.
El mestre se posa davant de la classe i els va dir: yo faré les preguntes, els que sapien la contestació que alcen la mà, i començà a fer preguntes i mes preguntes i a cada una d'elles alçaven tots la mà.
El resultat fon que totes les preguntes foren contestades a gust de l'inspector, qui admirat de - l'excelent preparació dels alumnes, va alabar al mestre i va felicitar al alcalde per tindre en el seu municipi un mestre tan bo. - Quan se'n anaren tots, el metge se va quedar a soles junt al mestre i li va preguntar: ¿ Cóm se ho arregla vosté per a que tots els alumnes sapien contestar a totes les preguntes? I el senyor mestre li ho explica: mire, doctor, yo havia advertit als chiquets que quan yo preguntara que alçaren tots la mà: els que sapieren la contestació que alçaren la mà dreta, els que no la sapieren que alçaren l'esquerra, aixina sabria yo a qui preguntar.

Aqui també us adjunto la pàgina on he trobat aquesta rondalla i moltes més.

http://www.trobat.com/servicis/rondalles-valencianes.php

lunes, 12 de octubre de 2009

Sessió número 3 de GTIC

http://docs.google.com/present/edit?id=ddvfv2g_3f4zbjzdg

COED

La passada classe del dia 9 d’octubre, la Lluïsa ens va explicar tots els treballs que ens havia dictat dies enrere i vemfeu un breu repa`s del que havíem de fer i buscar en cada un d'ells. oral i escrit i tots els seus apartats. També vem estar prenent apunts sobre les característiques del llenguatge, de l'expressió oral i la escrita. Després es va portar els apunts per veure les diferents maneres que havia a la classe de prendre apunts.
A més a més, a mitja classe van vindre dos exalumnes de primer, que ara estan cursant segon, amb el Xavi Àvila per explicar-nos les qualitats que ha de tindre un delegat i les seves funcions.
I vem treure les conclusions que un bon delegat ha de tindre lideratge sobre la classe, ja que la classe ha de confiar amb ell perquè expongui i lluiti per les idees del grup.

domingo, 4 de octubre de 2009

Tercer dia de seminari 2-10-09

El divendres passat van començar les exposicions dels objectes personals. En la qual hemde portar un objecte que valorem i realitzar una exposició de la història d'aquest objecte i tú, és a dir la relació que tens amb ell. Aquesta exposició la van fer laltre dia l'Albert, la Maria, la Paula, el Cristian i la Laura. Les exposicions an estar molt bé unes amb més significat personal que altres però totes van estar molt ben argumentades i ben exposades.
Després de les exposicions i arrel de la exposició d'una d'elles vem acabar parlant de la fortuna que tenim tenint un lloc per viure, la sort de poder escollir el que volem menjar, poder tindre un treball o estudiar, etc...També vem parlar de les conductes dels nens i com podíem tractar a nens entremaliats o que no feien cas.
Al final vem llegir un article de els professors als hospitals però gairebé no va donar temps de parlar molt d'ell i només vem dir que era molt difícil aquest treball ja que hi havia persones que s'involucraven molt i desprès si passava qualsevol desgràcia els hi costava assumir-ho.

Reflexió de la classe:

Crec que la idea de portar un objecte personal i compartir-lo amb tota la classe és molt bona idea ja que la classe pot conèixer millor el teu caràcter i la teva manera de ser. Exposar en públic et permet perdre una mica el respecte que pots tindre a parlar davant la gent i a trencar una barrera alhora d'explicar algú de la teva intimitat i t'apropa més al grup classe.

Diàleg del so distorsionat

Este resumen no está disponible. Haz clic en este enlace para ver la entrada.

Segon dia de seminari 30-09-09

Aquest dia la Lluïsa ens va repartir uns horaris on figuraven quin dia i a quina hora teníem l'entrevista amb ella. Després ens va repartir un formulari amb preguntes perquè el portem el dia de l'entrevista complert i així parla amb ella d'ell.
També vem parlar de l'anglès que tota la classe anava una mica perduda amb l'informació i no sabíem ni a quina hora ni on eren les classes de reforç.
I a última hora vem llegir un article de la disciplina a l'escola. L'article tractava de la pèrdua de l'autoritat dels professors a l'escola. Vem fer una posada en comú i vem arribar a la conclusió de que la idea perfecte era una barreja d'autoritat i dolçor , ni la disciplina de fa uns anys ni la dolçor amb que es diu que s'ha de tractar a l'alumnat ara.

Reflexió de la classe:

Respecte l'article hem pogut veure la diferència de conductes en el professorat de fa uns anys i ara i hem pogut parlar dels punts a favor de cada estil i els seus punts en contra.
I pel que fa al formularia i a la xerrada d'anglès; la Lluïsa ens a respós tot el que sabia sobre aquest aspecte ( classes d'anglès) i el formulari crec que anirà bé per tindre una base per conversar a l'entrevista.