lunes, 7 de diciembre de 2009

Seminari 2-12-09

Descripció:

La primera classe del mes de Desembre ha començat amb l’actualitat educativa que he presentat jo. Vaig escollir la noticia més rellevant de la setmana que era la de la reforma del calendari escolar. Aquesta reforma consistia entre altres coses en començar les classes el dia 7 de setembre(una setmana abans d’ara), que el dia 7 de gener sigui lectiu, que no hi haurà jornada intensiva en cap escola, i que s’acabaran les classes el dia 22 de juny. Aquest calendari també afectarà als mestres, ja que s'hauran de quedar a les aules una setmana més, fins al 7 de juliol. En teoria, aquesta setmana l'utilitzarien per adelantar el curs següent, però tal i com ens va dir la Lluïsa aixó no crec que ho fagin així perquè al juliol encara no saben els mestres si seguiran o no.
Després de debatre sobre la meva notícia, la Laura ens va presentar la revista Escola Catalana. Aquesta revista esta composada per els següents apartats: davantal(problemes d’inici de curs amb la llengua catalana, per part de tots els alumnes), camins per regir( parla de l’abandonament educatiu, no classifica els alumnes per estatus social, raça, sexe...), entrevista, experiències, sense pels a la llengua( parla de la paraula “pal”, i sempre toquen algun mot o expressió i expliquen la seva utilització i ús correcte), informacions i comentaris, llibres i materials recomanats, i finalment lletra menuda.
L'article que va escollir per portar a debat al seminari la Laura va ser “Que ensenyen a primària?”. Vem debatre sobre aquest tema i vem dir sobretot que la primària té molta importància perquè és la base dels estudis i sinó la cursem correctament no aconseguirem una bona evolució en la secundària i després al Batxillerat.

En acabar la revista escolar , la Lluïsa ens ha repartit uns fulls de colors on haurem d’escriure alguna dedicatòria a la resta de companys de seminari.

Per finalitzar la classe alguns com la Paula i la Maria, la Monica i la Natàlia i jo hem presentat la nostra jornada de pràctiques a una escola.

Reflexió:

El seminari d'avui ha sigut molt gratificant, ja que escoltar les diferents vivències als diferents centres educatius ha estat molt interessant. Amb aquesta activitat hem pogut conèixer una mica més la nostra futura feina i escoltant també les opinions dels companys podem tindre també diferents punts de vista.
El que ens ha quedat clar també és que una estada de pràctiques pot variar molt segons l'escola on et toqui.

No hay comentarios:

Publicar un comentario