lunes, 7 de diciembre de 2009

Seminari 4-12-09

DEscripció:

Al seminari d'avui hem realitzat varies activitats. Només arribar hem començat a distribuir-nos per aclarar que portaria cada un el dia de la "festeta". Aquest tema ens ha portat a parlar de les espelmes que hi ha a l’entrada de la universitat. Cada setmana des de l’1 de Desembre s’encén una espelma. Aquestes fan referència al Calendari d’Advent.

Després d'aquestes petites aclaracions, hem començat amb les activitats de seminari. Primerament l’Irene ens ha presentat la revista “Perspectiva escolar”. Aquesta té diversos apartats:

- Educació pel canvi personal i social
- Aprendre durant tota la vida
- Mares, enllaç i procés d’acollida de les persones immigrants
- Bibliografia
- Escola
- Poesia i joves
- Mirades
- Cartellera


Quan ha acabat de parlar-nos dels apartats ens ha proposat l'article a debatre, que va ser " El rol de l'educador social ". Hem parlat sobre aquest article i hem arribat a la conclusió de que és una feina molt complicada pel fet de que s'ha d'intentar no emportar-se la feina a casa i no implicar-se personalment perquè no t'afectin tan les cose. Per aixó és molt complicat i gairebé ningú pot aconseguir-ho, per aquest motiu és una feina molt complicada.

Després la Sara ens ha presentat una revista que s’anomenava “Infància y aprenentatge. Revista per l’estudi de l’ensenyament i el desenvolupament”. La revista s’edita en Castellà des de l’any 1977.

En aquesta revista trobem dos apartats:

- Articles (estudis i articles signats per personal docent o altres amb estreta relació amb l’educació)
- Altres

El tema de debat que ha presentat la Sara ha sigut: “Creieu que les dones es preocupen més per la casa i els fills que pel treball fora de casa?” I hem dit que avui en dia s'intenten repartir equitativament les feines a casa i que el paper de l'home els treballs de casa cada cop són més constants.

Finalment hem parlat continuat parlant de la Jornada de Pràctiques. Ens han parlat de la seva jornada, l'Albert i el Cristian, l'Anna i la Sara, la Maria i l'Eva, l'Aylen i la Laura.

Reflexió:

Al igual que la resta de classes, la classe d'avui ens ha servit molt pel fet de compartir vivències amb els nostres companys i així comparar diferents punts de vista i diferents opinions sobre temes actuals: notícies, revistes, articles o jornades de pràctiques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario