sábado, 12 de diciembre de 2009

Seminari 9-12-09

Descripció:

El dimecres dia 9 de desembre vem començar la classe amb la posada en comú del llibre L’Elogi de la Feblesa. Cadascun vem triar un fragment de la nostra reflexió i l’hem compartit amb els companys. D'aquesta manera també li servia a la Lluïsa com a exercici de lectura.

Un cop acabada la posada en comú vem passar a l'activitat de compartir una notícia de l’actualitat educativa. Les notíces van ser presentades per les alumnes Anna Español i Aylén Marino. L’Anna ens va presentar una sèrie de notícies: portàtils per als nens i nenes de primària durant aquest curs, primer de tot s’implantaran els portàtils en els de secundària i desprès ja es posaran en els de primària. També ens ha presentat la notícia del menjar a les escoles, que es prohibiria la bolleria a les escoles. I finalment la notícia que ens ha presentat més ampliament ha estat la del “Juego moral en la escuela” . Tractava d'una notícia que va succeïr a França. On un nen havia mort per culpa daquest joc. El joc consistia en lligar-se una corda, un mocador, etc... al coll, i escanyar-se fins provocar el desmall. Això feia que els nens tinguessin una noves sensacions i que fins i tot podien enganxar-se a la seva pràctica com a una droga. El joc que es fa a les escoles, i ho fan nens i nenes de 11 i 15 anys en els patis. Hem estat parlant sobre com reacciona l’escola en el moment en que l’escola els informa de que hi ha una mala conducta en el nen. I els pares el que fan es negar el que els diu l’escola ja que no volen creure el que els diuen.
Per altra banda l’Aylén ens ha presentat la notícia de “La FP de grado media farà acceso a un bachillerato de un solo año”. Hem arribat a la conclusió que es una idea que es pot tirar endavant perquè com més possibilitats es donin als joves millor. Però el que està clar és que l'ESO l'ha de tenir tothom perquè és bàsic per seguir cursant els estudis que interessin.

Desprès hem començat amb les revistes i les alumnes que ens les han exposat han estat la Maria Garcia i la Maria Pérez. La Maria Pérez ens ha presentat la revsita “Barcelona educación” es tracta d’una revista virtual, la seva directora és Arceli Vilarasa, editada a Barcelona, es mensual i es gratuïta. Consta dels apartats següents:

- editorial
- noticies
- som xarxa
- Protagonistes
- Jo també educo
- A fons
- Radiografia
- Apunts
- Participació
- Entrevistes
- Vers el món
- Una mica de tot

El tema que ens ha proposat per debatre ha estat el de l’escola Costa i Llobera, els canvis que ha anat experimentant. L'interessava aquest tema perquè en la setmana de pràctiques havia estat en aquesta escola i va sortir molt contenta de la seva metodologia.

La Maria Garcia ens ha presentat la revista “Cuadernos de pedagogia”, el director és el Jaume Carbonell, està escrita en castellà, editada a Barcelona el 1980, val uns 13€ i és mensual. Els apartats són:

- Editorial
- Agenda
- Histories mínimes
- Actualitat
- Perspectiva internacional
- Reportatge
- Experiències
- Entrevista
- Tema del mes
- Opinió
- Llibres
- L’avanç

El tema que ha triat per portar a debatre ha sigut que a Galícia el govern ha escollit disminiuir les ajudes econòmiques per llogar llibres a les escoles.

I per acabar la classe hem començat amb les exposicions dels centres educatius. Com anàvem justos de temps només va donar temps de fer una que va ser la Maria Pérez i la Paula sobre l’escola Costa i Llobera.

Reflexió:

La sessió d'avui ha estat com sempre molt útil per conèixer més als companys, les seves opinions, punts de vista i maneres de pensar respecte a diferents temes.

Ampliació:

http://www.youtube.com/watch?v=UxevvJWziLc

No hay comentarios:

Publicar un comentario