domingo, 22 de noviembre de 2009

Patufet Sant Jordi

El dimarts per seguir amb la setmana de pràctiques ens vèm distribuir per visitar escoles acompanyats per un company/a de tercer. A mi amb va tocar visitar i passar el dia a l'escola Patufet Sant Jordi amb l'alumne Silvia Quijado.
El dia va começar a les 9, vaig quedar amb la Silvia a l'estació i tot seguit vem entrar a l'escola i abans d'anar a classe em va ensenyar una mica el col·legi.
Desprès de fer una petita ruta per l'escola vem entrar a la classe on passaria la resta del dia, era una classe d'alumnes de quart de primària. La seva classe s'anomenava els científics. La primera impressió de la classe va ser molt bona, realment amb va sobtar moltíssim perquè era com tornar a ser petit i alumne de quart. La classe era molt acollidora i estava decorada d'una manera molt personal i que causava una sensació de comoditat. Era una aula molt petita i aixó feia que tot fós mñes pròxim i mé personal. La classe estava decorada amb tot tipus de treballs que els nens havíen realitzat. També estava plena de objectes, informació, etc... relacionada amb la ciència. El tema dels primers mesos eren els animals invertebrats, i tenien un prestatge ple de coses que anaven portant els alumnes. Des de grills dissecats, esponges de mar, dibuixos d'aranyes,etc... fins i tot tenien una gàbia on tenien un gril
Una de les altres coses que més hem va sobtar va ser la relació amb la professora. Hi havia molta confiança entre els alumnes i la professora però alhora existia un respecte molt gran. Hem va agradar molt el tracte de la profe cap als alumnes, intentava ajudar-los en tot però sense fer-lis les coses sinó intentant que pensessin i motivant-los a que ho podien conseguir.
La col.locació de les taules també he va cridar l'atenció, del que jo recordo de la meva etapa a primària crec que ens sentàvem per parelles i en pupitres. I hem va sorprendre que aquella classe juntés les taules i féssin sempre grups de sis.
També hem va agradar el fet de que tot es compartia, hi havia un cert material per cada taula i tots els alumnes d'aquella taula tenien dret a tot el material. El clima era d'ajuda i de repartir el material entre tots.
També hi havia un encarregat per gairebé totes les tasques de la classe: apuntar la data a la pissarra, repartir els llibres, apuntar la gent que es quedava al menjador, donar de menjar al grill, etc...
Un altre cosa que hem va agradar i que voldria tindre a la meva classe quan sigui profe, si algun dia ho sóc, era l'apartat d'assamblea i de notícies. Al costat de la pissarra hi havia una mena de bústia feta amb cartulina, on tots els alumnes de la classe podien escriure problemes o coses a comentar per millorar la relació a classe.
I també l'aspecte de notícies on cadascú podia escriure quan vulgués una notícia que li agradaria compartir amb tota la classe. Les notícies podien ser personals o de la societat, és a dir tenien llibertat per compartir el que volguessin. Exemple d'una notícia: " Avui el meu gos ha tingut gossets" i després aquesta notícia es parlava i es comentava a classe.

Horari de les classes a les que vaig assistir:

9:00 Ed.Física
10:00 Lectura
11:00 Anglés
11:45 PATI
12:15 Català
15:00-17:00 Naturals

Cal dir que el dia que jo vaig assistir no es va complir molt l'horari, perquè tenien proves per evaluar el seu nivell. Proves que es feien al principi i desprès al final del curs.

http://www.patufet.cat/

No hay comentarios:

Publicar un comentario