domingo, 1 de noviembre de 2009

Seminari 28-10-09

Durant aquesta sessió de seminari hem realitzat diversos exercicis.
En primer lloc tres de les nostres companyes ens han presentat l’actualitat educativa. La Maria ens ha presentat una notícia que anava sobre la negociació de la Generalitat amb el Ministeri d’Educació per proporcionar ordinadors a les escoles. Després d'exposar aquesta notícia hem portat a debat si era bo o no substituir els llibres per ordinadors.
Seguidament la Laura ens ha exposat la seva noticia sobre fer una prova als alumnes en acabar l?ESO per veure el seu nivell i saber si estan o no preparats per afrontar el Batxillerat.
I última en exposar la notícia, ha estat la Irene que ens ha portat notícies com la llei que es vol aplicar perquè els mestres tinguin autoritat. És a dir, que estiguin recolzats per ella, com si fossin un policia o qualsevol personalitat d'autoritat. També ens ha portat la notícia de el consum del cannabis, que baixa el nivell escolar i que sovint repercuteix en el fracàs escolar. Aquestes dues notícies s'han portat a debat i cadascú a aportat la seva idea sobre el tema.
Més tard, l'Albert ens ha exposat la revista Escuela ( en format diari). Ens ha expiclat, el seu cost, editorial, any de fundació, periodicitat, etc.. tots els seus components. I ens ha servit per conéixer aquesta revista.
I per acabar, la Lluïsa ens ha donat un article sobre "L’era cristiana", d’Empar Moliner, que tractava amb ironia el tema de canviar de nom les vacances de Nadal i dir-li vacances d’hivern.

Reflexió

Aquestes notícies que aporten cada dia un dels companys, són molt interessants, perquè ens ajuda ha estar més amb contacte amb l'educació i els seus canvis. En especial aquesta setmana ens hem donat compte d'alguns problemes amb els que haurem de liviar sent professors. Com per exemple, tma drogues o problemes d'autoritat a les aules, etc... i ens permet posar-nos ja a la pell del professor per anar plantejant el nostre futur i les nostres futures conductes.
Respecte a les exposicions de revistes, també crec que són interessants perquè ens presenten uns diaris o revistes que segurament pel nostre compte no descobriríem i que d'aquesta manera poden despertar el nostre interés.

No hay comentarios:

Publicar un comentario