miércoles, 30 de diciembre de 2009

FELIÇ ANY NOU!!!!!!




Per acabar, desitjar-vos a tots una molt bona entrada d'any i un feliç 2010.

martes, 29 de diciembre de 2009

SINTESI

Com a síntesi d'aquesta primera experiència amb el blog, crec que ha estat molt estimulant i positiva. Al principi, la idea hem donava molt respecte, ja que no sóc massa expert en temes d'informàtica, i creia que tot hem costaria molt més. El fet de treballar amb blogs com a eina de treball ens ha fet veure una altra manera de treballar i poder compartir opinions ( amb la resta de blogs). Els primers dies, també pensava que aixó de fer més d'una entrada cada setmana hem costaria molt però la veritat és que un cop t'acostumes ho fas mecànicament.
En conclusió, treballar amb el blog m'ha permés una relació més profunda de treballa amb l'ordinador.
Centrant-me ara més en GTIC crec que aquest semestre, gràcies a aquesta assignatura he conegut nous programes i noves webs, que hem podran ser molt ùtils en un futur.

I per acabar, dir que estic bastant content amb el meu treball al blog. Opino que he sigut força constant i he portat bastant al dia els temes del blog.
De totes les intervencions, si he de destacar dues, en destacaria la sessió 11 de GITIC "Projectes telemàtics i Webqüests". Destacaria aquesta intervenció, perquè crec que va ser una de les més elaborades i perquè hem va servir per introduir, entendre i assimilar aquests conceptes. El fet de trobar exemples hem va afavorir a captar aquesta informació i entendre-la millor. I a més a més hem van agradar molt, tan el projecte com la webqüest que vaig escollir. I la segona intervenció, que destacaria, seria la sessió d'analitzar un anunci. Aquesta l'he triat perquè va ser el primer vídeo que vaig penjar al blog del Youtube, i el fet de descobrir-ho sol recordo que em va agradar i em va motivar. A més a més, realitzant l'anàlisi hem vaig donar compte d'aquest esperit de Nadal que potser molta gent no pot compartir. I ara que estem ja en aquestes époques em fa veure les festes d'un altre manera.

PRESENTACIÓ DE TERRITORI



Aquest treball sobre el Baix Llobregat el vam realitzar el Marc Pérez i jo. Ens vam centrar molt en destacar que al Baix Llobregat es poden fer moltes activitats i que hi ha moltes tradicions culturals així com una amplia oferta d'oci.
Com que el Baix Llobregat té la etiqueta penjada de territori d'obrers i de moltes ciutats dormitori vam voler convèncer a la gent de què aixó era justament una etiqueta i que es podria treure molt més suc d'aquesta zona.
Per convèncer al públic vam realitzar com si es tràctes d'un anunci turístic promocionant una zona, però no vam dir de quina zona es tractava fins al final per tal que el públic es digués a si mateix: " ostres , no m'esperava que coses com les que he vist poguessin estar tant a la vora i amés dins del Baix Llobregat".
Crec que va ser un treball original pel que fa a l'enfocament , però que no ens va permetre aprofundir sobre el territori ja que el vídeo, que era el nucli principal, ja ens va treure bastant temps.
Actualment per problemes amb l'arxiu original no disposem del treball final i hem decidit posar una de les primeres diapositives que vem realitzar perquè tingueu una idea.Us demanem disculpes per aquest problema però no hem pogut rescatar l'arxiu complet.

RECITACIÓ



AUTOAVALUACIÓ:

ELECCIÓ DEL TEXT

El text que he escollit per recitar a la classe ha estat un poema de Miquel Martí i Pol anomenat "l'arrel i l'escorça", dins de la recopil·lació de poemes anomenat Cançons. Vaig escollir aquest tema perquè m'agradava el seu context i el fet de la rima afavoria l'aprenentatge memorístic.

EXPRESSIÓ ORAL

Crec que en general vaig tindre una bona expressió oral, encara que durant la recitació en vaig trabar algun cop degut als nervis.

MIRADA

Respecte a la mirada vaig intentar mirar a tothom per arribar a tots, però sense centrar-me en ninguna persona en concret per no distreure'm.

VEU

Pel que fa a la veu crec que vaig utilitzar un to de veu adient i clar, penso que tot el públic entén tot el que dic i que el volum es força correcte per que ho escoltés tota l'aula.

POSTURA

Penso que potser em vaig moure massa per l'aula i hauria d'haver combinat més el desplaçament i el temps d'estar quiet.

GESTICULACIÓ

Respecte els gestos combinava el caminar per classe amb el moviment de la mà dreta. Suposo que aixó va ser pel tema nervis, perquè no ho tenia programat així.

CONTROL DELS NERVIS

Tot i que els meus companys em van dir al acabar que no semblava nerviós, realment estava molt nerviós. Sobretot al començar una vegada anava progresant van anar marxant aquests nervis. Però en general estic content en aquest aspecte perquè vaig sortir força bé de la situació.

ALTRES

No vaig arribar per poquet als dos minuts, ja que els nervis em van fer anar depressa i no posar les pauses necesàries. Com a punt positiu dir que el text el portava perfectament estudiat i el sabia de memòria.
En definitiva crec que la recitació em va servir molt per perdre la por escènica i aprendre a trasmetre més de cara al públic.

Una empresa barcelonesa ha elaborado manuales 'on line' que ya usan miles de escolares catalanes

Uno de los retos actuales del mundo educativo es la adaptación a las nuevas tecnologías, pero de nada sirve llenar de ordenadores el aula si apenas se va a usar la máquina para acceder a Google y alguna web. Una pequeña editorial catalana creada por un profesor, Baherumi, comercializa en varios idiomas los Digital-text, libros de texto pensados para ser utilizados on line y con criterio multimedia. "No son libros electrónicos, en el sentido de textos sin imprimir. Son herramientas que buscan aprovechar todos los recursos de la animación y la web", explica su creador, Hèctor Ruiz. Ya los usan más de un centenar de escuelas en toda España, y unos 55.000 catalanes.
Los materiales, hechos por profesores y técnicos, se parecen más a un CD educativo que a un libro de papel porque combinan los textos con vídeos y las fotos con ejercicios, enlaces a otras páginas y materiales varios que el profesor puede utilizar en clase. "No sustituyen al profesor, pero sí permiten hacer la clase más atractiva porque solventan la parte de la educación más mecánica y convierten la pizarra en algo más atractivo", asegura. Mientras, explica con animaciones cómo es posible averiguar el radio de la tierra con los medios que tiene un alumno a su alcance, o por qué la gravedad es diferente en la Tierra y en la Luna.

Seguimiento del alumno
Los libros tienen también otras ventajas, y son la autoevaluación y un mayor control del profesor de las actividades que realiza el alumno. Gracias al sistema, que precisa estar conectado permanentemente a internet, el docente sabe cuánto tiempo dedica el alumno a cada página, cómo resuelve los ejercicios, qué partes ha visto, en dónde se equivoca... Requieren eso sí, de una conexión a internet permanente desde el ordenador y tener descargado el programa gratuito Flash y un equipo mínimo de Pentium 4 a 3 Ghz y 512 Mb de RAM.
Y, además, sostiene Ruiz, "son más baratos que el papel". Hasta el punto que la editorial ha hecho un paquete para vender sus productos a las escuelas asociados a ordenadores portátiles para los estudiantes que se van pagando por cuotas mensuales y que las administraciones pueden usar como instrumento para lograr la gratuidad de los libros de texto. "El hecho de que los libros sean on line y no se puedan descargar nos permite, por un lado, limitar la piratería, pero también actualizar contenidos, añadir partes, corregir errores...", detalla. También hay sitio para lo tradicional: "Al final de cada capítulo hay un resumen que se puede imprimir en papel para empollar", explica Ruiz.
La innovación de Baherumi, que ha requerido un plan de inversión de más de un millón de euros, está financiada por capital riesgo catalán, Venturcap, y los recursos de sus tres socios, de entre 26 y 33 años: Ruiz, en la parte creativa, y Carles Barnet y Cristina Miguez, en la financiera. De momento, cubren las materias de ciencias naturales y tecnología, y para el próximo año pretenden abarcar el resto de asignaturas troncales, como matemáticas, catalán, castellano, inglés, sociales y educación para la ciudadanía.
La idea surgió --"yendo en coche"-- a partir de la colaboración de Ruiz con una empresa editorial vinculada a la Universitat de Barcelona. Biólogo de formación, fundó la revista Eureka, para divulgar la ciencia entre los docentes, y Omnis Cellula, la revista oficial de la Societat Catalana de Biologia. De ahí, derivó a los libros que ya no se parecen al libro.

Comentari sobre els " tòpics" en relació amb els mitjans de comunicacions de masses

Tòpic 1: Una imatge val més que mil paraules:
Com diu aquest tòpic una imatge ens transmet més que les paraules.Una imatge o un dibuix ens fa captar millor la idea i fa que la retinguem millor, ja que guardar una imatge a la memòria es molt més fàcil que guardar una definició amb paraules. De totes maneres també té coses negatives, com entendre la imatge d'una manera errónea i extreure conclusions diferents.

Tòpic 2: Davant de la televisió, el receptor és passiu:

El que ens vol transmetre aquest tòpic és que quan ens sentem davant d'un televisor som passiuss pel fet d'admetre tot el que ens diu sense analitzar-lo. És a dir, el consumidor avui dia obre el televisor per obrir-lo, per inèrcia i és igual el que donguin, sil li agrada o no, el televisor sempre està obert.

tòpic 3: La violència vista a la televisió o al cinema, genera violència.
No seria correcte si centrem la culpa de la societat violenta d'avui en dia en la TEL·LEVISIÓ. Però el que està clar és que tan sèries, com pèl·licules, com videojocs, dibuixos animats, etc... tenen cada cop una dinàmica més violenta i aixó influencia en les persones i sobretot en els nens. S'hauria de controlar molt millor les franjes horàries i estructurar les sèries i programes en qüestió dels nens que poden estar veien en aquell moment la tele i sobretot començar a canviar una mica la temàtica d'aquests.

Tòpic 4: La televisió és un mitjà generador de "modes".
Estic totalment d'acord amb aquest tòpic, ja que encara que lógicament la moda la segueixin dictant els dissenyadors i les marques de moda, ho fan per mitjà de la tel·levisió. Ara per ara, els adolescents volen portar la roba dels actors, músics, presentadors,....preferits i anar vestits com ells. Sempre hi ha hagut aquest fenòmen fan cap a tot tipus d'artistes, i aixó inclou vestir com ells. D'aquesta manera si els famosos surten per la tele, la tel·levisió si que influencia en la moda.

tòpic 5: La televisió és una finestra oberta a la realitat:

Amb aquest tòpic no estic d'acord, perquè la tel·levisió normalment ens vol enfocar un món més bonic del que és, i ens pinten sovint una societat en la qual no vivim realment. Aixó ho podem veure reflexat en els anuncis. El que més aprop està de la realitat són els telenotíces, que s'ha d'encarregar d'informar-nos, però que sovint també transformen les notícies al gust de les seves ideologies i de manera subjectiva mirant pels interessos de les seves cadenes.

tòpic 6: Els mitjans de masses insensibilitzen les consciències:
Crec que aquest tòpic té raó ja que està perden pes perquè la societat s'està acostumant i ens estem fent immunes a les campanyes o anuncis sensibilitzadors.
De totes maneres segueixen afectatnt-nos els reportatges i les situacions que veiem pel tel·levisor i encara que potser ens estem acostumant no deixa de sorprendre'ns i afectar-nos.

lunes, 28 de diciembre de 2009

Síntesi

Com a síntesi d'aquesta primera experiència amb el blog, crec que ha estat molt estimulant i positiva. Al principi, la idea hem donava molt respecte, ja que no sóc massa expert en temes d'informàtica, i creia que tot hem costaria molt més. El fet de treballar amb blogs com a eina de treball ens ha fet veure una altra manera de treballar i poder compartir opinions ( amb la resta de blogs). Els primers dies, també pensava que aixó de fer més d'una entrada cada setmana hem costaria molt però la veritat és que un cop t'acostumes ho fas mecànicament.
En conclusió, treballar amb el blog m'ha permés una relació més profunda de treballa amb l'ordinador.
Centrant-me ara més en GTIC crec que aquest semestre, gràcies a aquesta assignatura he conegut nous programes i noves webs, que hem podran ser molt ùtils en un futur.

I per acabar, dir que estic bastant content amb el meu treball al blog. Opino que he sigut força constant i he portat bastant al dia els temes del blog.
De totes les intervencions, si he de destacar dues, en destacaria la sessió 11 de GITIC "Projectes telemàtics i Webqüests". Destacaria aquesta intervenció, perquè crec que va ser una de les més elaborades i perquè hem va servir per introduir, entendre i assimilar aquests conceptes. El fet de trobar exemples hem va afavorir a captar aquesta informació i entendre-la millor. I a més a més hem van agradar molt, tan el projecte com la webqüest que vaig escollir. I la segona intervenció, que destacaria, seria la sessió d'analitzar un anunci. Aquesta l'he triat perquè va ser el primer vídeo que vaig penjar al blog del Youtube, i el fet de descobrir-ho sol recordo que em va agradar i em va motivar. A més a més, realitzant l'anàlisi hem vaig donar compte d'aquest esperit de Nadal que potser molta gent no pot compartir. I ara que estem ja en aquestes époques em fa veure les festes d'un altre manera.

jueves, 24 de diciembre de 2009

BON NADAL!!!!!!!!!!

WENO GENT M'AGRADARIA FELICITAR-VOS EL NADAL A TOTS DES DEL BLOG!!!!!
AIXÍ QUE ESPERO QUE US HO PASSEU MOLT BÉ ( ENCARA QUE HAGUEM D'ESTUDIAR UNA MICA :) AJAJA) APROFITEU LES FESTES PER COMPARTIR AMB LA FAMILY I PER REGARREGAR PILES... BON NADALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

Viquipèdia

El nostre contacte amb viquipèdia ha estat molt positiu, hem pogut investigar sobre quin és el funcionament d'aquesta pàgina i adquirir nous coneixements de quin és el tractament de la informació.
Primer de tot, vam haver de crear-nos un compte per poder pujar-hi informació. Tot seguit vam començar a plantejar-nos què podíem escriure, fins que se'ns va ocórrer que, per comprovar la fiabilitat i la rapidesa d'aquesta web, podíem escriure una informació falsa i veure que succeïa. La veritat ens va sorprendre la velocitat amb la que ens van contestar i treure les nostres aportacions falses a la web, el que ens va fer adonar, que tot i ser una pàgina on tothom pot dir la seva, està bastant controlat per evitar que s'introdueixin informacions falses, a més amb molta efectivitat.
Però no només podíem introduir informació que fos mentida, també volíem saber que passava si introduíem alguna informació que fos veritat. Així que aprofitant el treball d'investigació de Societat Família i Educació, L'autoritat del mestre, vam introduir informació. La qual ens van acceptar.
Gràcies aquest treball hem pogut saber més sobre el funcionament d'aquesta pàgina web, a més de ser una wiki en la que es pot confiar, ja que la informació passa primer per un grup d'experts que s'encarrega d'avaluar-la i decidir si és real o no.

Exposicions del Territori ( 30-11-09 i 14 / 21-12-09)

Descripció:

Durant aquests dies esmentats hem anat realitzant exposicions de territori. Ha estat diferents tipus d'exposicions, diferents territoris i diferents temes. Aquestes han estat les parelles i temes:

Albert Guix i Cristian Cubillo: El modernisme, Domènech i Montaner
Eva Gómez i Mònica Gutiérrez: Plats tradicionals catalans
Marta Juny i Mónica De Haro: Els dialectes del català
Irene Recio i David Cortès: Sanse '09
Sara Olmo i Elena Ruiz: La toponímia
Alba Estragué i Elena Carmona: Vilafranca del Penedès
Javier García i Natàlia Carrique: El Timbaler del Bruc
Esteve Clop i Carles Costa: La Seu d'Urgell
Mar Gascó i Núria Maldonado: La Festa Major de Premià de Mar
Eva Ladevesa i Lorena Padilla: Montcada i Reixac
Pere Mussoll i Àngel Carillo: La Cerdanya: Activitats turístiques
Paula Antonell i Sara García: Mataró - Argentona

ReflexiÓ:

Després d'haver vist totes les exposicions, crec que aquesta activitat ha estat molt estimulant pel fet de conèixer tot tipus de territoris i característiques d'aquests.
Han hagut mil formes d'exposar i cadascun ha escollit i ha intentat innovar i sorprendre amb ella. Nosaltres, per exemple ens vem centrar més en l'aspecte visual i cautivador que amb el text, vem voler patrocinar el nostre territori de la millor manera. Altres, s'han centrat més en la història i explicar una mica més de teoria. Totes les idees són vàlides i positives perquè et donen diferents punts de vista i d'afrontar una exposició. S'han de valorar moltes coses, creativitat, expressió oral, facilitat per explicar-ho i fer que ho entenguin, suport visual, etc... mil detalls que hem valorat amb les nostres qualifiacions, com el Xavi i l Lluïsa.

Seminari 18-12-09

Descripció:

Avui ha sigut l'últim dia de seminari i el primer que hem fet ha estat un recull de les opinions que teníem sobre l'experiència del seminari i les activitats que havíem realitzat.
Un cop fetes les reflexions i haver donat la nostra opinió, la de tots positiva, vem començar a col·locar el menjar, beguda,etc... tot el que havíem portat. Un cop tot col·locat, abans de començar, vem realitzar algunes activitats voluntàries relacionades amb el Nadal. Els nois vem cantar una nadala, " A 25 de Desembre", tot acompanyat amb gorros per donar un punt més nadalenc a l'assumpte. I les noies, a més de fer-nos de coro, també van cantar una cançó, " L'avi Tomàs".
Abans de començar la festeta la Lluïsa ens ha repartit les dedicatòries que havíem fet per cada company, totes juntes i encuadernades. Ens ha agradat molt aquest detall, ja que sempre va bé escoltar o llegir coses boniques. Nosaltres també li vem fer un regalet a la Lluïsa i li vem donar una fot de tots al seminari.
I per acabar vem compartir tots el menjar i la beguda que havéim portat tots.

domingo, 20 de diciembre de 2009

COED 18-12-09

Descripció:

La sessió d'avui ha servit per acabar les activitats del curs: recitacions, debats,qui ets tu?, i fins i tot una exposició del territori.

La classe ha començat precisament amb aquesta exposició, realitzada per l'Ariadna Carcia i la Norma Augusto. L'exposició era de les danses tradicionals catalanes. Centrant-se en les sardanes i el ball de bastons.

Un cop acabada l'exposició ha començat l'activitat de recitació, avui han recitat les següents persones: David Cortés,l’Adrià Miquel, el Sergio Ramírez i el Macià Bagur.

Com avui era l'últim dia també s'ha fet activitats atrasades, com el qui ets tu?. Avui han portat a terme aquesta activitat els alumnes Adrià Miquel, la Blanca Vivet i la Cristina Sansalvadó.

I per últim, s'ha passat al deba. El debat avui tractava sobre la religió, i els grups que s'enfrontaven eren: El Rafa Moya, el Pau Nin, la Beatriz González, l’Oscar Garcia i la Laura Navarro s’han posicionat a favor de la religió a les escoles. I a l'altra bandól, i eren , el Sergio Ramírez, l’Adrià Miquel, la Cristina Valera, el Martí Villegas i l’Angel Caloca, que es poscionaven en contra.

Per acabar la Llüisa ens ha recitat un poema. I abans de marxar hem omplert el qüestionari d'opinió.

Reflexió:

Avui que hem acabat totes les activitats, m'agradaria comentar que crec que totes les activitats realitzades han estat molt enriquidores per tots nosaltres. Especialment, la recitació, en el meu cas, crec que va marcar un abans i un després en les meves facultats d'orador.

Ampliació:

importància de la veu en un bon orador

Seminari 16-12-09

Descripció:

A la classe d'avui hem tingut una nova companya de seminari. Ha estat una professora de Blanquerna que serà la tutora de seminari per primera vegada el semestre que bé. Volia veure com realitzaven la classe i tot el procés que seguiem, per tindre una noció. Després de la que la Lluïsa ens la presentés, hem començat la classe.

Avui un cop més, la classe es basava en la presentació d'una revista educativa i de les notícies d'actualitat.

Avui s'han presentat dues revistes:

La primera la presentat la Natàlia Carriqué, que ha presentat la mateixa revista que vaig presentar jo, la revista GUIX.
Apartats:

- editorial,
- opinió,
- experiències,
- territori, escola i comunitat,
- tema del curs,
- reflexió, recull,
- tira còmica
L'article que ha escollit per debatre a classe ha estat una nova manera d'avaluar els alumnes. En comptes de notes l'article proposava avaluar amb dibuixos, Figuraanologia.

Després la Mónica ens ha presentat la seva revista, Magisterio.
Apartats:
Espanya:
- En clave eductiva
- Opinión
- Información
Catalunya:
- Informació
- Agenda
Comunitats:
- A Madrid
- A Castilla
- A Múrica
- Educar
- Propuestas
- La última pàgina pero no por eso la menos importante

El tema que va escollir la Mónica per portar a debatre va ser l'Eliminació del crucifix a les aules.

Finalment, per concluir el tema de les revistes l'Aylén ens ha presentat la seva revista, Ciencias de la Educación.
Apartats:

- Estudi
-Breu resum
-Praules clau
-Introducció
-Objectius
-Metodologia
-Resultat
-Conclusions
-Bibliografia

El tema que ha escollit l'Aylén ha estat molt interessant, La immigració és un inconvenient o un avantatge cultural.

Una vegada acabada aquesta part, hem passat al tractament de les notícies d'actualitat presentades per l' Eva Ladevessa i la Natàlia Carriqué.
L'Eva ens ha parlat de la notícia de enviar les notes per sms, per garantir que els pares les veuen i acabar amb les falsificacions.
I la Natàlia ens ha parlat del fet d'obrir les Biblioteques de les escoles a la setmana de festa de Febrer que proporciona el nou calendari escolar.

Per finalitzar, la Lluïsa ens ha repartit els fulls de qüestionari d'opinió per evaluar la assignatura.

Reflexió:

La classe d'avui, com sempre ha estat molt profitosa. Aquestes activitats ens han proporcionat nous conceptes i noves opinions ( la de tots els nostres companys) respecte a molts temes. El fet de debatre tots els articles, ens ha fet conèixer una mica més el món de l'educació. A més a més, ens ha permés compartir punts de vista i ens ha ensenyat a respectar les opinions i els torns de paraula.
M'ha agradat, en general, totes les activitats proposades per la nostra mestre, Lluïsa Cirera.

sábado, 12 de diciembre de 2009

Seminari 11-12-09

Descripció:

Avui la classe de seminari no l'hem fet a la nostra classe, sinó que hem anat tots els alumnes dels diferents seminaris a la mateixa classe per poder veure la conferència a Blanquerna de l'Alexandre Jollien. Era una conferència sobre el seu llibre "l'Elogi de la Feblesa" i les seves vivències que explica al seu llibre.

Reflexió:

La conferència ha estat molt interessant perquè després de llegir el llibre tenia l'interés de veure com era l'Alexandre i com es comportava. M'ha sorprés veure com es desenvolupava i a manera que tenia d'expressar-se. Encara que li costés feia tot l'esforç possible per fer-se entendre i per explicar de la millor manera la seva història. Cal dir que és tot un exemple no només per les persones discapacitades sinó també per la gent a la que ell anomenava normals.

COED 11-12-09

Descripció:

Avui com bé sent normal durant les últimes setmanes hem dividit la classe de COED en dues parts. Primer hem començat amb els exercicis de recitació, i avui els escollits per recitar han estat els següents companys: l’Anna Illa, el Rafa Mora ,la Marta Juny, la Carlota Montaner , l’Alba Mayol , l’Anna Llongueras , la Sara Lopez, l’Eva Ladevessa, l’Aylén Marino , la Nuria Maldonado, la Laura Millán, el Pere Mussoll i la Paula Antonell.

Un cop acabades les recitacions vem començar amb l'únic debat que tocaba , ja que va haver un grup que no ho va poder fer.
Llavors lúnic grup que ho va fer va ser el format per: l'equip a favor que eren la Carolina Garcia ( capitana), l’Anna Español, l’Helena Vall, la Mª Eulàlia Palmero i la Clara Boix, i el grup que estava en contra que estava composat per l’Alex Ramos
(capità), la Laura Sendín, la Linda Camacho, la Mireia González i la Sara Lopez.
El tema a debatre era el nou calendari escolar.
Durant tot el debat s'han anat exposant idees, tant en contra com a favor. Finalment ens han formulat la conclusió a la qual havien arribat i era que estaven d'acord amb el calendari però que potser era mal moment per portar-lo a terme, degut als temps de crisis en el que ens trobem. Això provocaria no poder assumir els gastos que causaria la setmana lliure dels nens al Febrer.

Reflexió:

És interessant assitir als debats i a les recitacions, ja que pots comparar i veure el que podies haver millorat i el que vas fer correctament. Pots veure noves idees d'enfocar els debats i noves tècniques per parla en públic en les recitacions.
A més a més les aportacions dels companys en quan a informació dels diferents temes escollits pels debats et donen més cultura.

Ampliació:

notícia relacionada amb el calendaria escolar

Seminari 9-12-09

Descripció:

El dimecres dia 9 de desembre vem començar la classe amb la posada en comú del llibre L’Elogi de la Feblesa. Cadascun vem triar un fragment de la nostra reflexió i l’hem compartit amb els companys. D'aquesta manera també li servia a la Lluïsa com a exercici de lectura.

Un cop acabada la posada en comú vem passar a l'activitat de compartir una notícia de l’actualitat educativa. Les notíces van ser presentades per les alumnes Anna Español i Aylén Marino. L’Anna ens va presentar una sèrie de notícies: portàtils per als nens i nenes de primària durant aquest curs, primer de tot s’implantaran els portàtils en els de secundària i desprès ja es posaran en els de primària. També ens ha presentat la notícia del menjar a les escoles, que es prohibiria la bolleria a les escoles. I finalment la notícia que ens ha presentat més ampliament ha estat la del “Juego moral en la escuela” . Tractava d'una notícia que va succeïr a França. On un nen havia mort per culpa daquest joc. El joc consistia en lligar-se una corda, un mocador, etc... al coll, i escanyar-se fins provocar el desmall. Això feia que els nens tinguessin una noves sensacions i que fins i tot podien enganxar-se a la seva pràctica com a una droga. El joc que es fa a les escoles, i ho fan nens i nenes de 11 i 15 anys en els patis. Hem estat parlant sobre com reacciona l’escola en el moment en que l’escola els informa de que hi ha una mala conducta en el nen. I els pares el que fan es negar el que els diu l’escola ja que no volen creure el que els diuen.
Per altra banda l’Aylén ens ha presentat la notícia de “La FP de grado media farà acceso a un bachillerato de un solo año”. Hem arribat a la conclusió que es una idea que es pot tirar endavant perquè com més possibilitats es donin als joves millor. Però el que està clar és que l'ESO l'ha de tenir tothom perquè és bàsic per seguir cursant els estudis que interessin.

Desprès hem començat amb les revistes i les alumnes que ens les han exposat han estat la Maria Garcia i la Maria Pérez. La Maria Pérez ens ha presentat la revsita “Barcelona educación” es tracta d’una revista virtual, la seva directora és Arceli Vilarasa, editada a Barcelona, es mensual i es gratuïta. Consta dels apartats següents:

- editorial
- noticies
- som xarxa
- Protagonistes
- Jo també educo
- A fons
- Radiografia
- Apunts
- Participació
- Entrevistes
- Vers el món
- Una mica de tot

El tema que ens ha proposat per debatre ha estat el de l’escola Costa i Llobera, els canvis que ha anat experimentant. L'interessava aquest tema perquè en la setmana de pràctiques havia estat en aquesta escola i va sortir molt contenta de la seva metodologia.

La Maria Garcia ens ha presentat la revista “Cuadernos de pedagogia”, el director és el Jaume Carbonell, està escrita en castellà, editada a Barcelona el 1980, val uns 13€ i és mensual. Els apartats són:

- Editorial
- Agenda
- Histories mínimes
- Actualitat
- Perspectiva internacional
- Reportatge
- Experiències
- Entrevista
- Tema del mes
- Opinió
- Llibres
- L’avanç

El tema que ha triat per portar a debatre ha sigut que a Galícia el govern ha escollit disminiuir les ajudes econòmiques per llogar llibres a les escoles.

I per acabar la classe hem començat amb les exposicions dels centres educatius. Com anàvem justos de temps només va donar temps de fer una que va ser la Maria Pérez i la Paula sobre l’escola Costa i Llobera.

Reflexió:

La sessió d'avui ha estat com sempre molt útil per conèixer més als companys, les seves opinions, punts de vista i maneres de pensar respecte a diferents temes.

Ampliació:

http://www.youtube.com/watch?v=UxevvJWziLc

lunes, 7 de diciembre de 2009

Seminari 4-12-09

DEscripció:

Al seminari d'avui hem realitzat varies activitats. Només arribar hem començat a distribuir-nos per aclarar que portaria cada un el dia de la "festeta". Aquest tema ens ha portat a parlar de les espelmes que hi ha a l’entrada de la universitat. Cada setmana des de l’1 de Desembre s’encén una espelma. Aquestes fan referència al Calendari d’Advent.

Després d'aquestes petites aclaracions, hem començat amb les activitats de seminari. Primerament l’Irene ens ha presentat la revista “Perspectiva escolar”. Aquesta té diversos apartats:

- Educació pel canvi personal i social
- Aprendre durant tota la vida
- Mares, enllaç i procés d’acollida de les persones immigrants
- Bibliografia
- Escola
- Poesia i joves
- Mirades
- Cartellera


Quan ha acabat de parlar-nos dels apartats ens ha proposat l'article a debatre, que va ser " El rol de l'educador social ". Hem parlat sobre aquest article i hem arribat a la conclusió de que és una feina molt complicada pel fet de que s'ha d'intentar no emportar-se la feina a casa i no implicar-se personalment perquè no t'afectin tan les cose. Per aixó és molt complicat i gairebé ningú pot aconseguir-ho, per aquest motiu és una feina molt complicada.

Després la Sara ens ha presentat una revista que s’anomenava “Infància y aprenentatge. Revista per l’estudi de l’ensenyament i el desenvolupament”. La revista s’edita en Castellà des de l’any 1977.

En aquesta revista trobem dos apartats:

- Articles (estudis i articles signats per personal docent o altres amb estreta relació amb l’educació)
- Altres

El tema de debat que ha presentat la Sara ha sigut: “Creieu que les dones es preocupen més per la casa i els fills que pel treball fora de casa?” I hem dit que avui en dia s'intenten repartir equitativament les feines a casa i que el paper de l'home els treballs de casa cada cop són més constants.

Finalment hem parlat continuat parlant de la Jornada de Pràctiques. Ens han parlat de la seva jornada, l'Albert i el Cristian, l'Anna i la Sara, la Maria i l'Eva, l'Aylen i la Laura.

Reflexió:

Al igual que la resta de classes, la classe d'avui ens ha servit molt pel fet de compartir vivències amb els nostres companys i així comparar diferents punts de vista i diferents opinions sobre temes actuals: notícies, revistes, articles o jornades de pràctiques.

COED 4-12-09

Descripció:

La classe de COED d’avui ha estat dividida en dues parts, com sempre últimament. A la primera part quinze alumnes han recitat el seu poema o la seva rondalla. Aquests alumnes avui han estat l’Eva Gómez, l’Alba Estragué, la Mar Gascó, la Mónica Gutiérrez, la Joana Freixenet, el Javi Garcia, la Sandra Ferrer, l’Oscar Garcia, la Beatriz González i la Maria Garcia.

La segona part, constava del debat. Avui dos grups han estat els encarregats d'executar-lo. Primerament les nostres companyes i companys, Ariadna Garcia, Irene Recio, Laura Sánchez, Norma Augusto, David Cortés, Alba Estragué, Elena Carmona, Elena Riuz, Eva Gómez i Marta Juny. Aquest equip a parlat sobre la nova proposta d’allargar l’ensenyament obligatori fins als divuit anys.

El segon debat tractava sobre la informatització a les aules i l'han portat a terme l’Anna Llongueras, l’Eva Ladevesa, la Judit Carrique, la Núria Maldonado, la Mar Gascó, l’Ethel Nogués, la Natàlia Carrique, l’Alba Casals ila Maria Garcia.

Reflexió:

Com sempre la classe de COED d'avui ha estat molt enriquidora, ja que escoltar als companys recitant o al debat et dona pistes de com són aquestes persones, hi ha gent que no té vergonya i da'altres que si, uns que es mouen per tot arreu i d'altres que es queden parats, uns que gesticulen molts i d'altres que res, etc... i aquestes indicacions les pots utilitzar tu després alhora de fer una exposició oral.
En general, tots els companys d'avui ho ha fet molt bé, i cada cop més anem perdent la vergonya de parlar en públic davant de tanta gent.

Seminari 2-12-09

Descripció:

La primera classe del mes de Desembre ha començat amb l’actualitat educativa que he presentat jo. Vaig escollir la noticia més rellevant de la setmana que era la de la reforma del calendari escolar. Aquesta reforma consistia entre altres coses en començar les classes el dia 7 de setembre(una setmana abans d’ara), que el dia 7 de gener sigui lectiu, que no hi haurà jornada intensiva en cap escola, i que s’acabaran les classes el dia 22 de juny. Aquest calendari també afectarà als mestres, ja que s'hauran de quedar a les aules una setmana més, fins al 7 de juliol. En teoria, aquesta setmana l'utilitzarien per adelantar el curs següent, però tal i com ens va dir la Lluïsa aixó no crec que ho fagin així perquè al juliol encara no saben els mestres si seguiran o no.
Després de debatre sobre la meva notícia, la Laura ens va presentar la revista Escola Catalana. Aquesta revista esta composada per els següents apartats: davantal(problemes d’inici de curs amb la llengua catalana, per part de tots els alumnes), camins per regir( parla de l’abandonament educatiu, no classifica els alumnes per estatus social, raça, sexe...), entrevista, experiències, sense pels a la llengua( parla de la paraula “pal”, i sempre toquen algun mot o expressió i expliquen la seva utilització i ús correcte), informacions i comentaris, llibres i materials recomanats, i finalment lletra menuda.
L'article que va escollir per portar a debat al seminari la Laura va ser “Que ensenyen a primària?”. Vem debatre sobre aquest tema i vem dir sobretot que la primària té molta importància perquè és la base dels estudis i sinó la cursem correctament no aconseguirem una bona evolució en la secundària i després al Batxillerat.

En acabar la revista escolar , la Lluïsa ens ha repartit uns fulls de colors on haurem d’escriure alguna dedicatòria a la resta de companys de seminari.

Per finalitzar la classe alguns com la Paula i la Maria, la Monica i la Natàlia i jo hem presentat la nostra jornada de pràctiques a una escola.

Reflexió:

El seminari d'avui ha sigut molt gratificant, ja que escoltar les diferents vivències als diferents centres educatius ha estat molt interessant. Amb aquesta activitat hem pogut conèixer una mica més la nostra futura feina i escoltant també les opinions dels companys podem tindre també diferents punts de vista.
El que ens ha quedat clar també és que una estada de pràctiques pot variar molt segons l'escola on et toqui.

martes, 1 de diciembre de 2009

Sessió 11 de gitic

Un projecte telemàtic consisteix a dur a terme unes determinades activitats conjuntament amb altres escoles, i intercanviar-ne els resultats per internet. Amb això es pretén fomentar el treball cooperatiu i la comunicació entre escoles, de manera que als continguts propis de cada àrea s’hi afegeixen uns nous valors: el treball en grup, compartir responsabilitats i informació, aprendre dels altres, respectar opinions i cultures diferents, només per citar-ne alguns.

Participar en un projecte telemàtic cooperatiu requereix un esforç de preparació per part del professorat, que queda sovint recompensat per un grau molt elevat d’implicació per part de l’alumnat. Ara bé, és important complir el compromís de participació de principi a fi perquè l’abandonament repercuteix negativament en els alumnes.

De projectes telemàtics n’hi ha de diversos tipus. Alguns, són ideals per a iniciar-se perquè requereixen poca feina prèvia i poques sessions de classe. Altres, són més complexes, amb calendari de participació i proposta d’activitats. Aquests darrers ofereixen un ampli ventall de possibilitats de treball, amb nombroses activitats de les quals podem triar aquelles que millor s’adapten a les nostres necessitats o interessos.

Aquest que he triat jo consisteix en realitzar un conte entre diferents escoles. És una activitat cautivadora ja que el fet de realitzar un conte per un nen és estimulador.
El conte que realitzen aquestes escoles, s'anomena " La princesa i el trineu" i és totalmet propi.

La princesa i el trineu


Reflexió:

Personalment crec que els projectes telemàtics són molt educatius, ja que fomenten la participació en grup i la intercomunicació amb altres nens d'altres escoles, respectant també les seves idees i opinions.

WEBQÜEST:

La webquest és una proposta didàctica basada en la recerca d'informació a Internet i en l'elaboració, mitjançant la interacció entre els alumnes, d'algun producte que impliqui activitats cognitives d'ordre superior (anàlisi, síntesi, valoració, etc.) És un tipus d'activitat que es construeix al voltant d'una tasca atractiva que provoca processos de pensament superior. Es tracta de fer alguna cosa amb la informació. El pensament pot ser creatiu o crític i implicar la resolució de problemes, enunciació de judicis, anàlisis o síntesis. La tasca ha de consistir en fer alguna cosa més contestar a simples preguntes o reproduir el que hi ha en la pantalla. Idealment, s'ha de correspondre amb alguna cosa que en la vida normal fan els adults fora de l'escola.

Un exemple de webqüest seria aquest:

Aprèn amb el Barça

Aquesta WebQuest que he escollit s'adreça als alumnes del Cicle Inicial de Primària que presenten dificultats en la lectura i als de Necessitats Educatives Especials. El seu objectiu és el de fomentar l'aprenentatge de la lecto-escriptura mitjançant la realització de diferents activitats utilitzant el Barça i les TIC com a elements motivadors.

Reflexió:
Crec que treballar tant amb projectes telemàtics com amb webqüests afavoreix el treball dels alumnes i la seva motivació. El fet d'haver de compartir treball fa que la implicació generalment sigui major i que es fomenti el treball en grup afavorint les relacions interpersonals a l'aula.

lunes, 30 de noviembre de 2009

Activitat 6 de la setmana de pràctiques





Aquest dia de pràctiques la Paula Antonell i jo vem decidir anar al ZOO, un espai educatiu d'interés.
Durant aquesta visita vem poder veure com efectivament és un lloc d'interés per les escoles, ja que durant tot el dia vem veure moltes que realitzaven una excursió.
Sobretot cursos de primària i infantil.




El Zoo té una bona oferta educativa, ja que existeixen ofertes pels grups grans i relacionats amb l'educació.

Entrada adultos 16,00

Entrada niños (de 3 a 12 años) 9,60

Entrada grupo de adultos (a partir de 20 personas) 12,40

Entrada grupos escolares, clubs infantiles, etc. (hasta 18 años) 6,70

Entrada grupos guarderías (menores de 3 años) 2,80

Reflexió:

Realment ens ho vem passar molt bé i pel que vem veure tots els nens també. És una manera de que els nens es relacionin amb la fauna i vegin en persona les diferents espècies d'animals que existeixen i les seves característiques. És una bona forma d'aprendre i conèixer la resta d'èssers vius que la majoria no coneixen fins que no assisteixen a un event com aquest.

pàgina zoo

Sessio 10= Aprenentatge i TIC






Word:

Microsoft Word és un programari destinat al processament de textos. Va Ser creat per l'empresa Microsoft, i actualment ve integrat en la suite ofimàtica Microsoft Office.%[1] Originalment va ser desenvolupat per Richard Brodie para el computador de IBM sota sistema operatiu DOS en 1983. Es van crear versions posteriors para Apple Macintosh en 1984 i per a Microsoft Windows en 1989, sent per a aquesta última plataforma les versions més difoses en l'actualitat. Ha arribat a ser el processador de text més popular del món.

JClic:

Clic és un entorn per a la creació, realització i avaluació d'activitats educatives multimèdia, desenvolupat en el llenguatge de programació Java. És una aplicació de programari lliure basada en estàndards oberts que funciona en diversos entorns operatius: GNU/Linux, Mac US X, Windows i Solaris.El projecte JClic és una evolució del programa Clic 3.0, una eina per a la creació d'aplicacions didàctiques multimèdia amb més de 10 anys d'història. Al llarg d'aquest temps han estat molts els educadors i educadores que ho han utilitzat per a crear activitats interactives on es treballen aspectes procedimentals com diverses àrees del currículum, des d'educació infantil fins a secundària.

WinLogo:

WinLogo es un llenguatge de programació orientat a l'Educació i amb el gran avantatge que les ordres o primitives són en castellà.

La versió que nosaltres usem és WinLogo 2.0 que en el seu moment va editar una empresa cridada IDEA allà per 1993. Hi ha una versió Demo totalment operativa, excepte l'opció Guardar, que es pot descarregar des de la pàgina de l'empresa que ara ho distribueix WinLogo

Existeixen manuals en línia amb els quals aprendre a programar amb Logotip, pel que aquesta pàgina només servirà d'introducció per a aquells als quals realment els piqui el gusanillo de la programació orientada al control per ordinador.

Crayon Physics:

Crayon Physics Deluxe és un videojoc de trencaclosques dissenyat per Petri Purho i publicat el 1 de juny de 2007. L'objectiu és guiar una bola a un punt d'arribada marcat per una estrella o, en el nivell final, diverses estrelles. El jugador no té control directe sobre la bola, però pot interactuar amb ella dibuixant figures amb el ratolí (per exemple, rampes per a permetre a la bola rodar d'una plataforma a altra). D'aquesta forma, el joc recorda a jocs de trencaclosques menjo Marble Madness i Super Monkey Ball i jocs d'aventures menjo Okami i Magic Pengel.

Ordinador com a alumnne: win logo.
Ordinador com a mestre: JClic.
Ordinador com a simulador: Crayon PHysics.
Ordinador com a eina: Word.

L’ordinador com a alumne correspon al programa WinLogo perquè la tortuga executa les ordres que rep a partir del que escrivim en llenguatge de programació. Nosaltres fem de mestres, ja que indiquem i ajudem a avanÇar a la tortuga que exerceix d'alumne i li indiquem el camí que ha de seguir.

Respecte a l'ordinador com a mestre correspon a l’activitat que vem fer aml el programa Jclic sobre el utillatge químic. L'ordinador actua de mestre ja que dictamina si les teves respostes són correctes o no.

Pel que fa a la metàfora, l'ordinador com a simulador, pertany al programa i videojoc Crayon Physics. Aquest joc permet el nen treballar des d'un punt de vista diferent, ja que consideren el programa com un joc i fa que els nens treballin amb una assignatura com la física, jugant amb la gravetat i altres aspectes.

I per últim, l'ordinador com a eina. Aquesta metàfora la relacionem amb el Word. És una eina que ens permet treballar un text des de l'ordinador i retocar-lo. Permet el nen fer treballs i avui en dia queda bastant clar que és una eina escolar perfectament inculcada.

Seminari 27-11-09

Descripció:

Avui no hi ha hagut classe al semniari, degut a que era el dia de SAnta Cesília. En aquest dia els alumnes de tercer de magisteri de música, ofereixen un conert a l'auditori.
El concert ha conssistit en interpretacions individuals, en parella, o en grup.
Podien ser peces musicals interpretades amb la veu o amb els diferents instruments: trompetes, flautes, violins, òrgan,etc...

Reflexió personal:

Realment quan la Lluïsa ens va dir que havia un concert a l'auditori fet pels alumnes de tercer, el primer que vaig pensar va ser que seria un "toston", però m'agradaria recalcar que em va sorprendre molt i em va agradar moltíssim. Ho van fet tots molt bé i van fer que ens involucressim en el concert al màxim.

COED 27-11-09

Descripció:
Avui la classe de COED a començat amb les recitacions dels poemes.
Han fet aquesta recitació 14 companys: la Clara Boix, el Carles Costa, el Cristian Cubillo, l’Àngel Caloca, l’Esteve Clop, l’Anna Español, la Natalia Carrique, la Judit Carrique, la Mònica de Haro, la Laura Cazorla, la Linda Camacho, l’Àngel Carrillo, l’Helena Carmona i l’Alba Casals.
Un cop finalitzada aquesta activitat hem donat pas a l’activitat dels debats.

El primer grup que han exposat el debat sobre “L’educació tradicional i l’educació de l’actualitat”, estava format per, les que anaven a favor de l’escola tradicional: Blanca Vivet, Mireia Toro, Anna Illa, Sandra Ferré i Sonia Pèrez com a capitana, i les que anaven en contra d’aquesta i defensaven l’educació d’avui en dia : la Laura Cazorla, Cristina Sansalvadoró, Helena San José, la Joana Freixenet i la Carlota Montaner com a capitana.
La discussió i el debat consistia en treure cada equip els punts a favor del seu tema, i intentar defensar el màxim les seves teories.

I per acabar, l'altre equip ha exposat un debat, que anava sobre “L’autoritat del mestre”. Els que anaven a favor d’una autoritat estricte eren l’Albert Guix, la Mónica Gutiérrez, el Cristian Cubillo, la Sara Olmo, i la Mónica De Haro com a capitana. I el segon grup que anaven en contra d’aquesta autoritat tan estricte era la Aylen Marino, la Maria Pérez, la Sara García, la Paula Antonell i la Laura Millan com a capitana.

Aquest debat defensava la idea del que era essencial era el diàleg enfront del càstig, és a dir, que els alumnes entendrien millor i ho podrien interioritat millor a través del diàleg i no pas a través d’un càstig que es en un moment determinat i després s’obliden.

Reflexions:

Crec que les dues activitats que s'ha fet avui han estat molt ben portades i han sigut bastant amenes, ja que dues hores escoltant de vegades pot ser pesat.
M'han agradat sobretot els debats i m'han fet reflexionar sobre la importància de l'autoritat a l'escola. I sobretot m'ha fet arribar a la conclusió de que la millor idea seria unir els punts forts de l'escola d'avui i l'escola d'abans, per tal de millorar.

miércoles, 25 de noviembre de 2009

COED 23-11-09

Descripció:

Avui a la classe de COED hem començat les exposicions del treball del TERRITORI, que també forma part de l'assignatura de GITIC.
AVui hem exposat quatre parelles, entre elles jo i el meu company Marc.
Els primers en exposar han estat la Laura i el Macià, i ens han presentat una exposició molt creativa sobre la Ciutadella, Menorca. Han realitzat l'exposició en forma de diàleg, com si la Laura fós una turista que no sap molt del territori i el Macià com si fós una persona d'allà, rols que eren reals ja que el Macià és natiu d'allà. Després d'aquesta exposició vém anar el Marc i jo que vem enfocar el tema en forma d'anunci per promocionar el nostre territori, el Baix Llobregat. La Laura Millán i l'Aylén han parlat de les festes de Badalona i la seva història. I per últim, han sortit l'Anna Llongueras i l'Anna Español, que ens han parlat del teatre a Sant Andreu, una zona on es fomenta aquest art i d'on surten molts actors.

Reflexió:

En general, m'han agradat molt les exposicions i crec que el tema escollit ha estat encertat, pel fet de poder conèixer molts territoris que potser no et molestaries en conèixer. Crec que de mica en mica tots estem perden el respecte a parlar en públic davant dels companys i aixó es gràcies a tots aquests treballs a exposar.

Seminari 25-11-09

Descripció:
La classe d'avui ha començat amb l'aportació de la Maria Pérez sobre la notícia educativa. La Maria ha aportat vàries notícies de la setmna, com: les pissarres electròniques, el tema dels portàtils, etc... però s'ha volgut centrar en la notícia de la segregació escolar. Aquest tema tractava la problemàtica que existeix avui dia de la falta d'assistència escolar dels menors i de la seva escolaritat. La Maria ens ha explicat que la majoria d'aquests casos succeixen amb gent inmigrant.També ens ha comentat que l'article deia que era un problema notori a la nostra societat i que s'hauria de prioritzar davant d'altres problemes , com el medi ambient, el femenisme etc...La qüestió ha debatre era que nosaltres exposessim algunes solucions per millorar aquest problema.
Després li ha tocat a la Paula i ella ens ha parlat de la digitalització de les aules a partir del Gener. Que es vol treballar amb portàtils, un per cada alumne amb una aportació dels pares per poder comprar aquest material. La pregunta que ens feia la Paula era si estàvem d'acord o no en aquest tema.
Quan hem acabat la posad en comú i tothom havia opinat, la Lluïsa ens ha demanat una valoració de la setmana de pràctiques. Hem hagut de explicar les nostres sensacions i triar els dos dies que ens haguéssin fet reflexionar més. Després ho hem llegit per escoltar l'opinió de tots.
I per últim, hem posat en comú els aspectes que ens havia impactat més sobre la conferència de l'Eulàlia Bosch. I hem destacat sobretot les seves metàfores i la seva manera d'expressar-se.
Abans de marxar cadascun ha explicat una mica les seves tècniques per agafar apunts, perquè així poguéssim aprofitar-ne alguna tots els demés.

Reflexió:

Sobre el tema a debatre que ens ha portat la Maria, penso que potser és una mica difícil solucionar aquest problema, perquè com bé ha dit la Lluïsa i algun company, la majoria de nens dels que parlàvem serien nens que arriben sense pares, sols. D'aquesta manera és molt complicat controlar el seu accés a classe diari. Queda clar que hauríem de buscar alguna solució però no és gens fàcil.
Respecte el tema que ens ha portat la Paula estic totalment en contra. Crec que les noves tecnologies han d'estar presents a l'escola, ja que els nens han d'evolucionar amb ella perquè és una eina de futur i amb la qual hauran de treballar i conviure. Però estaré d'acord amb l'ús d'ordinadors com a suport, mai com alternativa als llibres. L'esséncia dels llibres no s'hauria de perdre mai.

I per acabar amb la reflexió del dia, voldria dir que realitzant la valoració de la setmana de pràctiques ens hem donat compte del que vol dir ser mestre de veritat. És a dir,durant aquests dos mesos havíem treballat molt amb vídeos , amb textos, apunts, etc... però el fet de viure en la teva persona et fa veure coses en les que no et fixaries en un vídeo o en un text. Per aquesta raó, crec que el fet de fer pràctiques que és una de les activitats més significatives i de les que més t'aporten pel dia de demà, s'haurien de tenir més en compte i realitzar-les ja a partir de primer com es feia abans.

domingo, 22 de noviembre de 2009

Patufet Sant Jordi

El dimarts per seguir amb la setmana de pràctiques ens vèm distribuir per visitar escoles acompanyats per un company/a de tercer. A mi amb va tocar visitar i passar el dia a l'escola Patufet Sant Jordi amb l'alumne Silvia Quijado.
El dia va começar a les 9, vaig quedar amb la Silvia a l'estació i tot seguit vem entrar a l'escola i abans d'anar a classe em va ensenyar una mica el col·legi.
Desprès de fer una petita ruta per l'escola vem entrar a la classe on passaria la resta del dia, era una classe d'alumnes de quart de primària. La seva classe s'anomenava els científics. La primera impressió de la classe va ser molt bona, realment amb va sobtar moltíssim perquè era com tornar a ser petit i alumne de quart. La classe era molt acollidora i estava decorada d'una manera molt personal i que causava una sensació de comoditat. Era una aula molt petita i aixó feia que tot fós mñes pròxim i mé personal. La classe estava decorada amb tot tipus de treballs que els nens havíen realitzat. També estava plena de objectes, informació, etc... relacionada amb la ciència. El tema dels primers mesos eren els animals invertebrats, i tenien un prestatge ple de coses que anaven portant els alumnes. Des de grills dissecats, esponges de mar, dibuixos d'aranyes,etc... fins i tot tenien una gàbia on tenien un gril
Una de les altres coses que més hem va sobtar va ser la relació amb la professora. Hi havia molta confiança entre els alumnes i la professora però alhora existia un respecte molt gran. Hem va agradar molt el tracte de la profe cap als alumnes, intentava ajudar-los en tot però sense fer-lis les coses sinó intentant que pensessin i motivant-los a que ho podien conseguir.
La col.locació de les taules també he va cridar l'atenció, del que jo recordo de la meva etapa a primària crec que ens sentàvem per parelles i en pupitres. I hem va sorprendre que aquella classe juntés les taules i féssin sempre grups de sis.
També hem va agradar el fet de que tot es compartia, hi havia un cert material per cada taula i tots els alumnes d'aquella taula tenien dret a tot el material. El clima era d'ajuda i de repartir el material entre tots.
També hi havia un encarregat per gairebé totes les tasques de la classe: apuntar la data a la pissarra, repartir els llibres, apuntar la gent que es quedava al menjador, donar de menjar al grill, etc...
Un altre cosa que hem va agradar i que voldria tindre a la meva classe quan sigui profe, si algun dia ho sóc, era l'apartat d'assamblea i de notícies. Al costat de la pissarra hi havia una mena de bústia feta amb cartulina, on tots els alumnes de la classe podien escriure problemes o coses a comentar per millorar la relació a classe.
I també l'aspecte de notícies on cadascú podia escriure quan vulgués una notícia que li agradaria compartir amb tota la classe. Les notícies podien ser personals o de la societat, és a dir tenien llibertat per compartir el que volguessin. Exemple d'una notícia: " Avui el meu gos ha tingut gossets" i després aquesta notícia es parlava i es comentava a classe.

Horari de les classes a les que vaig assistir:

9:00 Ed.Física
10:00 Lectura
11:00 Anglés
11:45 PATI
12:15 Català
15:00-17:00 Naturals

Cal dir que el dia que jo vaig assistir no es va complir molt l'horari, perquè tenien proves per evaluar el seu nivell. Proves que es feien al principi i desprès al final del curs.

http://www.patufet.cat/

Cibernàrium

Desprès de la conferència de Fer de Mestre vem anar al cibernàrium ,centre d’alfabetització digital. Un cop allà ens van fer una xerrada dirigida per Dr. José Manuel Pérez Tornero i Dr. Santiago Tejedor, que són professors de la UAB. Ens van explicar que consistia en un centre de formació i divulgació de les noves tecnologies, sobretot Internet. I que anava dirigit a tots els ciutadans i ciutadanes.

També ens van parlar de l’ús de les noves tecnologies, però sobretot dins de l’educació la manera com afecta al sistema educatiu. Han fet menció a l’evolució que hi ha hagut en la societat al llarg de tota la historia, i com ha anat evolucionant la tecnologia.

Entremig de la xerrada ens van passar una mena de questionaris per veure a quin nivell de d'informàtica i sobretot de coneixença de programes teníem.

Desprès ens van seguir parlant de la web 2.0 que diuen que es la web de la gent. Ens van explicar quines eren les diferències que hi havia entre la web 2.0 i la web 1.0.
I ens van dir unes característiques de la web 2.0:
Web que potencia les experiències dels usuaris, que permet jugar, on el comportament dels usuaris no està predeterminada, que el seu software millora a partir del seu ús, que dona al dret a barrejar “alguns drets reservats” i que esta en beta eterna.

Conferència "Fer de Mestre"

Aquesta conferència ha tingut lloc a la sala d'actes de l'Universitat. La xerrada ens la donat l'Eulàlia Bosch, professora de filosofia i autora de llibres realcionats amb l'educació. Durant la conferència l'Eulàlia ens ha parlat de la importància de pensar en l'ofici de ser mestre en el marc d'una ciutat. Parlant del magisteri, pensem en nens, però també hem de pensar en els nens que creixen. Existeix una importància gran en el coneixement de la ciutat, del món i la societat que ens envolta. I nosaltres hem de fer de pont d'informació i transmetre'ls tota aquesta informació sobre el lloc on viuen. Conèixer i viure la nostra ciutat ens ajudarà a valorar la resta de ciutats.
Els nens són curiosos per naturalesa i necessiten saber i saber.
El gran aliat dels mestres per alimentar aquesta curiositat són les arts. L'arquitectura i la música són les úniques que es viuen des de dins, et donen aixopluc.
Afirmacions: a més a més de fer el seu oficiamb les arts, pot caure cautivat pels seus encants. Per ser docent cal voler ser sabi. Cal posar l'accent amb l'ensenyament i saber-ho transmetre-ho.

domingo, 15 de noviembre de 2009

13-11-09

DescripciÓ:

En la sessió d'avui hem tingut que fer una petita pràctica per posar en comú les notres visions del llibre del "Caçador d'estels" i així després fer una posta en comú. La Lluïsa ens va adjudicar un tema a cadascú i a mi hem va tocar l'argument. Els altres temes eren descricpció d'un protagonista principal, d'un personatge secundari, aconsellar el llibre i l'ambient. Aquesta va ser la meva aportació, el meu argument:
Aquesta història està ambientada a l'Afganistan. Un Afganistan en periòde de guerra i transicions al poder. Dintre d'aquest marc històric sorgeix la història dels personatges de la novel·la. L'Amir i en Hassan, que creixen junts a Kabul durant els últims dies de la monarquia. Un d'ells, l'Amir, és fill d'un home ric i amb poder. I l'altre, en Hassan és una hazara, una raça considerada inferior. Els primers anys de la seva vida els passen junts i comparteixen moltes situacions plegats. Encara que existia un llaç d'amistat molt gran entre ells, en Hassan sempre aportava més a la relació. Tots dos viuen amb el Baba i l'Ali, els pares de l'Amir i el Hassan respectivament. Després d'un aconteixement tràgic, la relació es deteriora i s'acaben separant. Aquest fet farà que l'Amir arrosegui un sentiment de culpa tota la seva vida. Molts anys després, la vida dóna una oportunitat de redimir-se a l'Amir. Li dóna l'oportunitat de pagar-li al seu amic tot el que havia fet per ell, ocupant-se del seu fill Sobrab, que havia quedat orfe després de la mort dels seus pares. L'Amir vol aportar al Sobrab tot el que li havia negat al seu pare, i el seu amic, Hassan i pagar-li d'alguna manera la seva traïció.

Després també va exposar la seva revista l'Eva i la Sara ens va parlar de les notíces de la setmana. L'Eva ens va parlar de la revista “Organización y gestión educativa” i totes les seves característiques i apartats.
I la Sara ens va portar una notícia que parla de la implantació del nou màster de secundària. El sistema educatiu català, amb la finalitat d’aconseguir l’èxit escolar de Finlàndia, han decidit posar més atenció en la selecció de docents. El màster de secundària substitueix el certificat d’adaptació pedagògica (CAP). Per poder-hi accedir s’ha de tenir el nivell B1 en anglès i un bon nivell acadèmic, ja que la demanda supera l’oferta.

Reflexió:

Personalment penso que el llibre del "Caçador d'estels" ha sigut una molt bona opció i que la tria com a 3 llibre de lectura ha sigut molt bona. És un llibre que enganxa i que et sensibilitza i que tots hem llegit amb molt de gust com hem pogut veure amb les redaccions. Fins i tot la Lluïsa es va sorprendre i no va voler que li donèssim les redaccions per si trobava masses faltes i li trèiem el bon gust que li havia quedat escoltant-les.

13-11-09

Descripció:

Avui m'ha tocat fer la activitat de recitar un poema en públic. També han recitat els següents companys: Oscar Valverde, Toni Ruiz, Laura Sànchez,Helena San José, Cristina Sansalvadó, Mireia Toro, Norma Augusto, Cristina Valera, Martí Villegas, Helena Vall i la Blanca Vivet. Com la setmana passada, tres persones s’encarregaven d’avaluar a cada un d’ells.
Després vem començar també l'activitat de debat, i el meu grup va ser l'encarregat de trencar el gel i ser el primer grup. El grup estava format per: Els que anavem a favor érem: Carles Costa, Àngel Carrilo, Javi Garcia, Macià Bagur, Marta Pintos i jo. I els que anaven en contra eren: Marc Pèrez, Pere Mussoll, Oscar Valverde, Alba Mayol i Esteve Clop. El debat era sobre l'Escola Privada.
El nostre debat va començar amb 4 minuts per donar arguments a favor i en contra, de manera que els capitans de cada equip van donar uns quants arguments com per exemple a favor van dir: que hi ha menys fracàs escolar en les privades, que hi ha més assistència, que els professors han de passar per una entrevista, els pares estan més a sobre dels nens en setmana d’exàmens per el cost econòmic que comporta i ells volen veure resultats. I els arguments en contra van ser: que el cost econòmic de les privades és massa elevat i hi ha famílies que no s’ho poden permetre, en les privades hi ha una selecció d’alumnes, pel nivell econòmic, i en les públiques hi ha major culturalitat que fa que el nen es socialitzi amb major diversitat cultural.

A continuació vem fer 4 minuts de refutacions a favor i en contra. Els que anavem a favor vem demostrar els seus arguments a través d’estadístiques, i que en les públiques hi ha molt més fracàs escolar, i en l’informe pisa ens mostra que en les escoles públiques hi ha un 61% d’alumnes que no repeteixen i un 39% que són repetidors, en canvi en les privades un 82% dels alumnes passen de curs i únicament un 18% no ho fan., també vem dir que els pares com que volen una bona educació i formació per als seus fills, sovint el que fan és estar a sobre d’ells alhora que tenen exàmens, deures i així poder veure el rendiment que en treuen i si ho utilitzen. I les refutacions en contra el que van dir es que l’escola hauria de ser lliure i gratuïta per a tots, de manera que tots els nens i nenes tinguessin la mateixa oportunitat i també van parlar del tema de les subvencions.

I per acabar, vem fer les conclusions dient que quedava demostrat que l’ implicació dels pares es molt important per els fills. I en contra que els valors que es donen en una privada no són els adequats i que s’haurien de donar els valors per tal de crear uns bons ciutadans.

Per finalitzar la classe ens va repartir l’horari dels dies que es farien les exposicions per parelles i el full de valoració d’aquestes.

Reflexió:

En particular, a mi les activitats que he esmentat i que hem va tocar fer, hem van servir molt per perdre una mica la por escènica de parlar davant dels companys i saber parlar millor en públic. També m'ha servit per treballar en grup i aportar el màxim possible al meu grup.

Ampliació:

Aquest és el poema que vaig escollir per recitar. És un poema de Miquel Martí i Pol anomenat L'arrel i l'escorça:

Voldria tenir un llagut
i una casa a la muntanya;
poder encendre un flam al vent
i un altre flam a la calma;
de dia estimar muller
i de nit les dones d'aigua.
Voldria ser tan divers,
tan lliure i divers com l'aire,
conèixer tots els camins
i jeure en totes les cales.
Voldria esbrinar els secrets
de les cambres de les dames
i estimar-les totes, fins
les que fossin maridades,
i morir, de mort suau,
un dimecres a la tarda.


L'hivern és just, restitueix la llum
al seu límit més pur,
mescla presència i oblit al cor de les donzelles
i ens incita quietament a la tendresa.
Tot l'estiu hem folgat
i ara els camins s'afuen i es precisen
i el lladruc dels gossos a la nit
és colpidorament pròxim.
Tornarem a la perduda intimitat
i als vells llibres de sempre,
com qui torna de nou a la casa del pare,
una mica menys purs
però qui sap si una mica més dòcils al missatge.



Nosaltres, ben mirat, no som més que paraules,
si voleu, ordenades amb aliva arquitectura
contra el vent i la llum,
contra els cataclismes,
en fi, contra els fenòmens externs
i les internes rutes angoixoses.
Ens nodrim de paraules
i, algunes vegades, habitem en elles,
així en els mots elementals de la infantesa,
o en les acurades oracions
dedicades a lloar l''eterna bellesa femenina,
o, encara, en les darreres frases
del discurs de la vida.

lunes, 9 de noviembre de 2009

domingo, 8 de noviembre de 2009

6-11-09

Descripció:
Avui, m'ha tocat a mi exposar la meva revista. M'havia tocat estudiar la revista Guix. El preu, periodicitat, editorial, apartats, etc... I també havia d'escollir un article per debatre amb els companys de seminari. He escollit el tema de la LOE i alguns dels seus aspectes. En especial, ens vem centrar en les classes d'anglés a partir dels 5 anys i la obligació d'escolarització a partir dels 3 anys.
Un cop acabada l'exposició la Lluïsa ens va explicar tot el que faríem en la setmanda de pràctiques. Ens va dir les escoles i els llocs on podríem anar. Un cop acabada l'explicació la Lluïsa va demanar que es quedés la meitat de la classe i que anéssim passant per comentar el treball de "Va de mestres".

Reflexió:

Respecte al article a debatre, tots vem a arribar a la conclusió de que les classes d'anglés era bona idea fer-ho com abans millor.Ja que els nens de ben petits tenen molt bona capacitat per aprendre idiomes, i com més joves millor. I respecte la obligació de l'escolarització a partir dels 3 anys també ho véiem correcte, ja que quan abans s'adaptin el procés escolar millor.

6-11-09

Descripció:
Al principi de la classe i abans de començar les recitacions, la Lluïsa ens ha repartit el treball de "Com parlar bé en públic". Després de repartir-nos els treballs han començat les recitacions.Els companys que han sortit ha llegir el seu poema han estat: Sara Olmo, Alex Ramos, Laura Navarro, Irene Recio, Lorena Padilla, Ethel Nogués, Helena Ruiz, Laura, Marta Pintos,Maria Pérez, Sonia Pérez, Marc Pérez i el Pau Nin. Tres dels companys de la classe havíen d'evaluar , amb una fitza técnica que ens havia repartit la Lluïsa, l'actuació del company que sortia a recitar.
Un cop acabades totes les recitacions, hem fet alguna ullada a alguns aspectes del bloc.

Reflexió:

L'aspecte més important d'aquesta classe , ha estat donarme'n compte de la dificultat de parlar en públic. Els nervis són un mal company i has d'intentar fer tot lo possible per no posar-te nerviós.

domingo, 1 de noviembre de 2009

QUI ETS TU?


Descripció del senyor Marc Pérez Marín:

Aquest noi va ser una de les primeres persones amb les que vaig creuar paraula els primers dies d'Universitat. Els primers dies són dies complicats, ja que quan no conéixes a ningú és difícil començar una conversa perquè no saps ben bé que dir. No saps si la persona amb la que parlaràs serà simpàtica o antipàtica, oberta o tancada, si et contestarà bé o no , etc... i tens una mica de por. En els inicis d'aquests dies vaig topar amb el Marc i des de el principi vaig veure que conectaria amb ell. No recordo bé quines van ser les primeres paraules, però si que recordo que hem va inspirar confiança. Des d'aquest moment hem compartit viatges de tornada,ja que els dos som del Baix Llobregat, ell de San Feliu i jo de Cornella. Durant aquests trajectes ens hem pogut conéixer millor i he pogut comprovar que compartim molts hobbies i moltes aficions.
Suposo que amb aquestes dades, ja sabreu tots de qui us estic parlant, però faré una petita descripció física per si algú no sap qui és encara.
Té els cabells rossos, i sovint no utilitza ni gomina ni escuma ni ningun xisme d'aquests, sel's deixa bastant lliures.Els seus ulls són marrons, un color bastant comú. La seva cara sovint l'envolta una gran barba rossa que li queda bastant bé, estic acostumat a veure'l sempre amb ella. Medeix uns 178 centímetres,és una de les coses que més em molesta d'ell, que és més alt que jo . Normalment vesteix amb roba esportiva, perquè com veurèm després compagina l'Universitat amb el treball.

El que més m'agradaria resaltar d'ell, i com veiém a la foto, és que és una persona multifuncions, és a dir, que nose com té temps per tot. Durant els matins, de 10 a 2 assisteix a les classes de l'Universitat, durant tota la setmana de dilluns a divendres. Els dilluns i dimecres entrena a un equip de fútbol sala, l'acció st.martí infatil federat divisió d'honor. Els entrenos són des de les 18:30 fins a les 20:00. Els dimarts i dijous, entrena a un altre equip de fútbol sala, pre-infantil de l'escola Betània, de 16:30 a 18:00 i desprès a la mateixa escola fa classes de piscina de 18:00 a 19:00. A més a més, treu hores per ensayar amb el seu grup de música. El nom del grup és Silent Breath, hi consta de dues guitarres (una d'elles el Marc), un bateria, un baix i una cantant.

Com hem pogut veure el Marc és un tiu molt espavilat i que treu temps per fer de tot. A sobre de ser "pluriempleat", treu temps per les seves aficions com la música i per poder estudiar per l'Universitat.

Seminari 30-10-09

La classe d'avui ha començat amb l'exposició del Macià, sobre la seva revista. La revista que ens ha presentat, ha estat la Kikiriki. Com sempre ens ha citat el seu preu,periodicitat, editació, els seus apartats,etc...i ens ha posat al corrent sobre les seves parts.
En Macià ens va proposar portar a debat la idea d'instaurar una assignatura que es digués Educacií i Ciutadania. I ens preguntava que pensàvem sobre aquest tema. Després d'un llarg debat vem arribar a la conclusió, que era una gran assignatura, per tal d'inculcar valors importants als alumnes. Però sempre deixant de banda ideologies i polítiques. La assignatura desde un punt neutral és una assignatura molt interessant.
Després de l'exposició vem parlar de l'assignatura que més ens agradava a primària i d'algunes relacions conflictives.

Reflexió:

Aquesta sessió m'ha servit per entendre que els nens poden ser molt cruels, i que si alguna vegada em trobo en una situació de "bulling" o insults entre alumnes intentar actuar a l'instant. Intervenir ràpidament i no deixar córrer les coses pot tallar els problemes d'arrel i no permetre que es vagin fent més grans.

Seminari 28-10-09

Durant aquesta sessió de seminari hem realitzat diversos exercicis.
En primer lloc tres de les nostres companyes ens han presentat l’actualitat educativa. La Maria ens ha presentat una notícia que anava sobre la negociació de la Generalitat amb el Ministeri d’Educació per proporcionar ordinadors a les escoles. Després d'exposar aquesta notícia hem portat a debat si era bo o no substituir els llibres per ordinadors.
Seguidament la Laura ens ha exposat la seva noticia sobre fer una prova als alumnes en acabar l?ESO per veure el seu nivell i saber si estan o no preparats per afrontar el Batxillerat.
I última en exposar la notícia, ha estat la Irene que ens ha portat notícies com la llei que es vol aplicar perquè els mestres tinguin autoritat. És a dir, que estiguin recolzats per ella, com si fossin un policia o qualsevol personalitat d'autoritat. També ens ha portat la notícia de el consum del cannabis, que baixa el nivell escolar i que sovint repercuteix en el fracàs escolar. Aquestes dues notícies s'han portat a debat i cadascú a aportat la seva idea sobre el tema.
Més tard, l'Albert ens ha exposat la revista Escuela ( en format diari). Ens ha expiclat, el seu cost, editorial, any de fundació, periodicitat, etc.. tots els seus components. I ens ha servit per conéixer aquesta revista.
I per acabar, la Lluïsa ens ha donat un article sobre "L’era cristiana", d’Empar Moliner, que tractava amb ironia el tema de canviar de nom les vacances de Nadal i dir-li vacances d’hivern.

Reflexió

Aquestes notícies que aporten cada dia un dels companys, són molt interessants, perquè ens ajuda ha estar més amb contacte amb l'educació i els seus canvis. En especial aquesta setmana ens hem donat compte d'alguns problemes amb els que haurem de liviar sent professors. Com per exemple, tma drogues o problemes d'autoritat a les aules, etc... i ens permet posar-nos ja a la pell del professor per anar plantejant el nostre futur i les nostres futures conductes.
Respecte a les exposicions de revistes, també crec que són interessants perquè ens presenten uns diaris o revistes que segurament pel nostre compte no descobriríem i que d'aquesta manera poden despertar el nostre interés.
COED 30-10-09

Aquest divendres, en primer lloc vem entregar tots els treballs del llibre "com parlar bé en públic". Un treball on havíem de resumir els nous capítols dels que constava el llibre.
Després, abans de començar la classe, el David Cortés ens va llegir un poema sobre els mestres. I tot seguit, la Luïssa va fer un incís sobre la diferència entre rondalla i conte.
Seguidament, vem fer un repàs general de tots els treballs a entregar i les seves dates. I vem sortejar els torns.
I finalment, vem tracta uns fragments del llibre de Jesús Tusón " Lingüística:una introducción al estudio del lenguaje,con textos coementados y ejercicios".

Reflexió:

La lectura dels fragments d'aquest llibre m'han servit per conèixer diferents tipus de definicions de llenguatge. I extreure que la definició general seria que és un medi de comunicació i és el més extens de tots dels que disposem.És un facto bàsic que ens constituexi com a éssers humans. Amb ell ordenem tant les experiències que tenim del entorn com les que originem nosaltres mateixos. Juga el principal paper en la constitució del pensament i és un suport de la memòria. I per últim, ens permet l'expressió lliure i interior.

lunes, 26 de octubre de 2009

domingo, 25 de octubre de 2009

Classe de COED

L'última classe de COED va ser la del divendres. En primer lloc, La Lluïssa ens va llegir un poema de Míquel Martí i Pol, "els Paletes". I desprès vem estar veient un vídeo d'un debat. La final d'universitats, entre La Pommpeu Fabra i la Universitat de Barcelona. Va ser un vídeo interessant,ja que vem poder veure el métode que es segueix en la lliga de debats i que més o menys fàrem servir nosaltres en els nostres debats.

Reflexió:

El vídeo va ser molt interessant , pel fet que acabo d'esmentar, perquè ens vem poder fixar en les estràtegies i les tàctiques que es fan servir. També ens ve ser molt útil per veure el temps i la manera de portar el debat. Crec que alhora de fer la preparació del nostra debat i l'estructuració del nostre equip ens servirà molt aquest vñideo, per escollir els nosres oradors ( facilitat de paraula, bon to de veu, facilitat per ser escoltats,etc...) els nostres investigadors i el suplent.

Ampliació:

Vídeo d'un debat interessant a Xile , és interessant per veure la manera de parlar i la manera de gesticular. Així podrem veure idees interessants per extreure i aprofita en el nostre debat.

hotmail.com

Seminari ( entrevista personal)

L'altre dia vaig tindre l'entrevista amb la meva professora de seminari, Lluïssa Cirera. Durant un quart d'hora que durva l'entrevista vem estar parlant de diversos temes.Primer vem parlar sobre les pregunte del qüestionari que ens havia repartit i que havíem de omplir. Vem parlar del meu passsat a les escoles, és a dir, on havia cursat primària, ESO i Baxillerat. També vem parlar del motiu de la meva tria de la carera de magisteri,de les influències que havia tingut, etc... Finalment vem estar parlant de la nota de Llengua i de les possibilitats de la Universitat en classes d'anglés o català.

Reflexió:

Crec que aquestes entrevistes són interessants pel fet de que la nostra professora ens pugui conèixer més a fons. Perquè no és el mateix poder parlar amb un alumne en una classe de quinze persones que en una entrevista personal.

Seminari exposicions d'objectes personals

Ja hem passat tots pel tràngul de fer una exposició oral davant de tots els nostres companys. Aquesta exposició tractava de parlar de la història d'un objecte personal nostre queens portés records i que fos per nosaltres importan.L'exposició havia de durar uns tres minuts, alguns es van quedar curts altres es va passar, però l'important era el fet de parlar i compartir amb la resta de companys el valor d'aquet objecte. Totes les exposcicions van estar molt bé i ens van servir per conèixer una miqueta més els companys de seminari.

Reflexió:

Crec que aquesta activita ens ha servit molt per treure'ns la "por" de parlar en públic i obrir-nos més. D'aquesta manera serà menys difícil intervenir a classe quan parlem d'altres temes. Temes com els que tractarem amb les noticíes relacionades amb l'educació que hem de portar i exposar.

Ánalisi d'un anunci

Anunci del Turró

Aquest anunci porta sonant i sent emés per la televisió gairebé 20 anys. Comença setmanes abans perquè ens anem ficant en la pell del nadal. Ens porta la història tendre i dolça de la tornada a casa amb els familiars i ens ven una imatge que no sempre és així. És ben cert, que l'arribada del Nadal ens aporta felicitat perquè és una época on convivim més amb les persones properes i que ens desperta un sentiment de benestar. Aixó és el que ens volen vendre amb anuncis com aquest, però està clar que no per tothom és així, per moltes persones el Nadal no només no és una época de benestar i felicitat sinó que duplica les seves penes per no poder viure aquestes situacions. Persones sense familía, sensesostres, gent que fa poc que ha perdut una persona estimada, gent amb la familía molt lluny o malalta, etc... Sovint els anuncis ens venen mons irrealistes i societats utópiques, que no es corresponen per res amb la nostra societat. En especial aquest anunci s'inspira amb aquests valors per patrocinar els seus turrons i augmentar la seva venda en aquesta época.


.hotmail.com

Durant aquesta presentació vaig jugar amb diferents elements d'animació: desaparèixer i aparèixer, dissoldre, "barrido hacia la derecha ", "barrido hacia la izquierda", etc... Aquests elements van moltbé per captar l'atenció de les persones que vegin el power o que assiteixen a la presentació.
Alhora de penjar-ho el blog, he utilitzat al slideshare. L'únic problema que existeix amb aquest programa és que al blog no es poden veure les animacions realitzades amb el power point. Per poder veure-les al blog es pot utitlitzar un altre programa com: el slideboom.

domingo, 18 de octubre de 2009

Classe de COED

Aquest divendres ha sigut l'últim dia de classe de COED. Durant les dues hores de classe que tenim vem realitzar diverses activitats. En primer lloc, vem seguir agafant apunts sobre les caacterístiques del llenguatge oral i escrit. En la segona part de la classe, vem fer una activitat sobre les rondalles i llegendes.

Reflexió:

Amb aquesta classe ens ha quedat molt clar que el ús perfecte del llenguatge per un mestre és importantíssim, degut a que un mestr és el mirall pels seus alumnes. Ha de tindre no només una bona ortografia i un ric vocabulari, sinó també una bona caligrafia perquè s'entengui tot perfectament.
En aquesta classe, personalment, també vaig aprendre la diferència entre llegenda i rondalla. Una llegenda té algun element històric, mentre's que les rondalles son contes o històries basades més en elements fantàstics.

Ampliació:

I per ampliar una mica més aquest tema penjaré una rondalla, molt relacionada amb el nostre futur treball. La rondalla és de València, per tant està escrit en valencià.

UN BON MESTRE

En un poble hi havia un mestre molt espavilat. Esperava en l'escola la visita de l'Inspector d'ensenyança primària i estava molt interessat en quedar bé davant d'aquella autoritat docent per a que vera lo molt que enseyava i el considerara un bon professor.
En vistes a aixó, va preparar els examens dels chiquets.
El dia de l'inspecció se van ajuntar en l'escola acompanyant a l'inspector, l'Alcalde, els concejals, la Junta escolar, el Retor, el Metge, el Boticari , el Secretari de l'Ajuntament, el Comandant de la Guardia Civil i molts pares de família.
En presència de tots, - l'Inspector començà a preguntar als chiquets per a vore el seu grau de coneiximents, pero a fi de que els alumnes no s'assustaren, li va dir al mestre que ell mateix fera les preguntes.
El mestre se posa davant de la classe i els va dir: yo faré les preguntes, els que sapien la contestació que alcen la mà, i començà a fer preguntes i mes preguntes i a cada una d'elles alçaven tots la mà.
El resultat fon que totes les preguntes foren contestades a gust de l'inspector, qui admirat de - l'excelent preparació dels alumnes, va alabar al mestre i va felicitar al alcalde per tindre en el seu municipi un mestre tan bo. - Quan se'n anaren tots, el metge se va quedar a soles junt al mestre i li va preguntar: ¿ Cóm se ho arregla vosté per a que tots els alumnes sapien contestar a totes les preguntes? I el senyor mestre li ho explica: mire, doctor, yo havia advertit als chiquets que quan yo preguntara que alçaren tots la mà: els que sapieren la contestació que alçaren la mà dreta, els que no la sapieren que alçaren l'esquerra, aixina sabria yo a qui preguntar.

Aqui també us adjunto la pàgina on he trobat aquesta rondalla i moltes més.

http://www.trobat.com/servicis/rondalles-valencianes.php

lunes, 12 de octubre de 2009

Sessió número 3 de GTIC

http://docs.google.com/present/edit?id=ddvfv2g_3f4zbjzdg

COED

La passada classe del dia 9 d’octubre, la Lluïsa ens va explicar tots els treballs que ens havia dictat dies enrere i vemfeu un breu repa`s del que havíem de fer i buscar en cada un d'ells. oral i escrit i tots els seus apartats. També vem estar prenent apunts sobre les característiques del llenguatge, de l'expressió oral i la escrita. Després es va portar els apunts per veure les diferents maneres que havia a la classe de prendre apunts.
A més a més, a mitja classe van vindre dos exalumnes de primer, que ara estan cursant segon, amb el Xavi Àvila per explicar-nos les qualitats que ha de tindre un delegat i les seves funcions.
I vem treure les conclusions que un bon delegat ha de tindre lideratge sobre la classe, ja que la classe ha de confiar amb ell perquè expongui i lluiti per les idees del grup.

domingo, 4 de octubre de 2009

Tercer dia de seminari 2-10-09

El divendres passat van començar les exposicions dels objectes personals. En la qual hemde portar un objecte que valorem i realitzar una exposició de la història d'aquest objecte i tú, és a dir la relació que tens amb ell. Aquesta exposició la van fer laltre dia l'Albert, la Maria, la Paula, el Cristian i la Laura. Les exposicions an estar molt bé unes amb més significat personal que altres però totes van estar molt ben argumentades i ben exposades.
Després de les exposicions i arrel de la exposició d'una d'elles vem acabar parlant de la fortuna que tenim tenint un lloc per viure, la sort de poder escollir el que volem menjar, poder tindre un treball o estudiar, etc...També vem parlar de les conductes dels nens i com podíem tractar a nens entremaliats o que no feien cas.
Al final vem llegir un article de els professors als hospitals però gairebé no va donar temps de parlar molt d'ell i només vem dir que era molt difícil aquest treball ja que hi havia persones que s'involucraven molt i desprès si passava qualsevol desgràcia els hi costava assumir-ho.

Reflexió de la classe:

Crec que la idea de portar un objecte personal i compartir-lo amb tota la classe és molt bona idea ja que la classe pot conèixer millor el teu caràcter i la teva manera de ser. Exposar en públic et permet perdre una mica el respecte que pots tindre a parlar davant la gent i a trencar una barrera alhora d'explicar algú de la teva intimitat i t'apropa més al grup classe.

Diàleg del so distorsionat

Este resumen no está disponible. Haz clic en este enlace para ver la entrada.

Segon dia de seminari 30-09-09

Aquest dia la Lluïsa ens va repartir uns horaris on figuraven quin dia i a quina hora teníem l'entrevista amb ella. Després ens va repartir un formulari amb preguntes perquè el portem el dia de l'entrevista complert i així parla amb ella d'ell.
També vem parlar de l'anglès que tota la classe anava una mica perduda amb l'informació i no sabíem ni a quina hora ni on eren les classes de reforç.
I a última hora vem llegir un article de la disciplina a l'escola. L'article tractava de la pèrdua de l'autoritat dels professors a l'escola. Vem fer una posada en comú i vem arribar a la conclusió de que la idea perfecte era una barreja d'autoritat i dolçor , ni la disciplina de fa uns anys ni la dolçor amb que es diu que s'ha de tractar a l'alumnat ara.

Reflexió de la classe:

Respecte l'article hem pogut veure la diferència de conductes en el professorat de fa uns anys i ara i hem pogut parlar dels punts a favor de cada estil i els seus punts en contra.
I pel que fa al formularia i a la xerrada d'anglès; la Lluïsa ens a respós tot el que sabia sobre aquest aspecte ( classes d'anglès) i el formulari crec que anirà bé per tindre una base per conversar a l'entrevista.